Karhu15 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2014 Witam. Gdy włączam komputer wszystko jest dobrze lecz nie działa CPU_FAN1. Gdy przelączyłem go do CPU_FAN2 zadziałał dopiero gdy go troszkę rozkręciłem. Teraz jakoś udało mi włączyć sie komputer proszę o szobką odpowiedź. Moniter włącza się lecz nie łączy się z komputerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2014 Zanim cokolwiek napiszesz.. Co Robić, Gdy Nie Włącza Się Monitor..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2014 Ale tu jest problem z komputerem nie monitorem. Bo nawet CPU_FAN sie nie włącza a inne wentylatory tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2014 Jesteś aż takim niepełnosprytem, że nie potrafisz kliknąć w link? Widocznie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2014 ALe w temacie jest napisane:"(...) Po naciśnięciu przycisku POWER na obudowie diody zaczynają się świecić, wentylatory kręcić i wszystko wydaje się być OK, ale monitor nie zaświeca się (...)".A w moim komputerze NIE WŁĄCZA SIĘ WENTYLATOR! Wydaje mi się gdyż jest to wina wentylaroa. Gdyż jest on głównym wentylatorem a nie działa (przypuszczam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Wydaje mi się, że masz uwaloną płytę lub zasilacz - doszedłbyś do tych samych wniosków, gdybyś raczył przeczytać linkowany temat. Monitor jeśli jest sprawny, to zawsze się włącza. To, co opisujesz jako "Moniter włącza się lecz nie łączy się z komputerem" oznacza, że komputer NIE DZIAŁA (z jednego z powodów opisanych w pierwszym zdaniu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Komputer włącza się dopiero gdy mocno rozkręce wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Czekaj, bo chyba nie ogarniam... Włączasz kompa przyciskiem i ekran czarny, wentylator na procesorze się nie kręci. Jak go rozkręcisz, to komp zaczyna startować (widać logo Windows na ekranie itd)? Jak natomiast nie rozkręcisz wiatraczka, to komputer stoi, czeka i nie wyświetla nic na ekranie, nie ładuje systemu i nie mruga diodą od dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Nie wiem czy nie mruga diodą od dysku. Ale reszta się zgadza. Zaznaczam że inne wentylatory włączają się normalnie. Gdybym wymienił wiatraczek to powinno działać jutro jade kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 W takim wypadku mogło by to być jakieś zabezpieczenie na płycie, które blokuje start komputera, gdy nie kręci się wiatraczek na procesorze. Przy czym miało by to większy sens, gdyby płyta dawała przy tym sygnały - no chyba że nie masz "beepera" podpiętego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Rozkręcałeś ostatnio kompa, coś zmieniałeś, przekładałeś, czyściłeś? Bo może po prostu jakiś kabelek wytknąłeś tam gdzie nie trzeba lub się przy tym poluzował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...