prezesku Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Dysk: OCZ Agility 3 MSI Z87 G43 Gaming XFX PRO 550W Radek R7 X290 i5 4670K Hej! Witam wszystkich serdecznie. Ostatnio mam dziwny problem, co któryś restart komp nie startuje i na czarnym tle, widzę biały napis: Reboot and Select proper Boot device or Inster Boot Media in selected Boot device and press a key_ By to naprawić, muszę wgrać w BIOSIE default settings, wtedy jest ok. Dodam, że wtyczki już dawno przepinałem i dopinałem, co na nic się zdało. Czasem też BIOS nie widzi tego dysku gdy chcę dodać go do bootowania. Oto screeny z HDTune i Crystal, czy mogę tego staruszka wysłać na reklamację? Zostało jeszcze pół roku. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Realokowany jeden sektor - imo jak najbardziej kwalifikuje się do wymiany. Rzuć jeszcze pełnowymiarowy scan na bady, choć on zapewne nic nie wykaże. Nie sądzę, aby przysłali ci kolejnego Agility, od jakiegoś czasu nie są już produkowane, choć mogą mieć zapasy magazynowe. Gdybyś dostał kolejny egzemplarz, to sprzedaj czym prędzej i kup coś współczesnego, nie na Sandforce :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesku Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Realokowany jeden sektor - imo jak najbardziej kwalifikuje się do wymiany. Rzuć jeszcze pełnowymiarowy scan na bady, choć on zapewne nic nie wykaże. Nie sądzę, aby przysłali ci kolejnego Agility, od jakiegoś czasu nie są już produkowane, choć mogą mieć zapasy magazynowe. Gdybyś dostał kolejny egzemplarz, to sprzedaj czym prędzej i kup coś współczesnego, nie na Sandforce :). Pełny skan na bad sectory wyszedł ok. Czyli śmiało zgłaszać reklamacje? Bankowo już tego nie mają i oddadzą hajs. Co polecasz do 400zł, moze już 250GB się znajdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Co do uznania reklamacji niestety nie jestem stuprocentowo pewien - niech wypowie się ktoś bardziej obeznany :). Natomiast w kwocie ~400 PLN, jeżeli szukasz większej pojemności najlepszym wyborem jest Crucial M500 240GB. Edytowane 27 Maja 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesku Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Właśnie o tym samym modelu czytałem, więc teraz pytanie czy jest sens wysyłki na reklamacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Jak jeszcze pół roku to poczekaj trochę, jest dużo czasu pod warunkiem że nie dojdzie do większej degradacji. Jeden to nic wielkiego bo jest pula zapasowych. BTW masz niezaktualizowane firmware. http://ocz.com/consumer/download/firmware Edytowane 27 Maja 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesku Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Jak jeszcze pół roku to poczekaj trochę, jest dużo czasu pod warunkiem że nie dojdzie do większej degradacji. Jeden to nic wielkiego bo jest pula zapasowych. BTW masz niezaktualizowane firmware. http://ocz.com/consumer/download/firmware Nie widzę nigdzie nowszego niż wersja 2.5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Ops, przepraszam jakoś widziałem u ciebie 2.20 zamiast 2.50.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesku Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Podpowie ktoś w sprawie gwarancji? Szkoda mi wysłać dysk na miesiąc i dostać zwrot, mówiący że dysk jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 niby jeden relok, no ale zasadniczo na gwarę możesz oddać, w końcu serwis i tak nie stwierdzi na 100% czy to ma wpływ na pracę czy nie, a jesli według ciebie ma to gwarancja zasadna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...