michu587 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Siemka jestem w trakcie wybierania podzespołów do kompa i mam dylemat, mianowicie nie wiem jaka płytę mam wybrać? W przyszłości pewnie podkrece trochę procka ale jakoś nie na maksa bo się nie znam :) o ile to istotne...komp będzie do gier wiec: Asrock z97X killer Gigabyte GA Z97X Gaming 5 MSI Z97 gaming 5 Asrock z97 extreme 4 Która z tych wybrać??? Słyszałem ze ostatnia jest niezla ale nie wiem czy ta 12 fazowa sekcja zasilania mi jest potrzebna a nie ma karty sieciowej do gier specjalnej killer e2200 chyba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 A grafiki jakie tam będą? GTX780ti w SLI czy R9 290X w CF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu587 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jedna grafa Radek r9 280x ale będę się przesiadał za rok na gtxa jakiegoś z maxwelli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 To nie top bezsensowanie kasy w drogich płytach tylko dołóż do lepszej grafiki, większego SSD, lepszego zasilacza. Lepiej na tym wyjdziesz. Kup B85 Killer i będziesz tak samo zadowolony z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu587 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Nie chce nic starszego wiec z tych co byś wybrał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Nic bo to przy twoich założeniach strata kasy. Co niby te "nowe" wnoszą względem tych "starych"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu587 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Podałem te które chce, skoro nie chcesz podac swojego typu to proszę nie pisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 "Nowe" chipsety i płyty to tak na prawdę odgrzewane kotlety . Nie widzę sensu brania tych płyt , płyty oparte o Z87 czy H87 / B85 oferują to samo a są dopracowane . Wymienione płyty to koszt > 500 zł . Jak nie będziesz robił SLI/CF to nie ma sensu ich brać . Do zwykłej pracy wystarczą płyty pokroju ASrock Z97 Pro3 czy MSI Z97-G43 ew. jak chcesz mieć dobrą sieciówkę to wspomiany Asrock B85 Killer czy Asrock H87 Fatalyty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...