Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

OMG Nokia 3220, przecież to phon dla dzieci :lol2: nie ma nic w sobie oprócz tych święcących elo diód po bokach, sory ale chyba bym :oops: gdyby w jakimś towarzystwie miał odbierać połączenie

Lepiej poszukaj SE k508i to jest fajny telefonik i posiada minimalne wyposażenie

Co do 6030 matka ma taki służbowy, praktycznie jest to to samo co 3120 plus radio nic szczególnego, a nawigacja tym środkowym przyciskiem jest zwyczajnie do bani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niechce zakladac nowego tematu i zasmiecac forum, wiec zapytam tutaj, mam Sagema MY X-6, i chyba niedawno przestal mi dzialac jeden klawisz, tzn. mowie chyba bo dzisiaj to dopiero zauwazylem przypadkowo, gdy nadusze na "3" nic sie nie dzieje, wszystkie inne klawisze szialaja tylko nie ten jeden, co jest nietak??Jak to naprawic??Co sie moglo stac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6630 bezapelacyjnie, mialem obie na dluzej w moich dloniach :)

dzieki, wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem, a mianowicie od osoby ktora wlasnie uzytkowala oba te modele

napisz po krotce Twoje za i przeciw 6630 & 6230i

@pentliczek

kupujac telefon najpierw zwracam uwage na jego funkcje dopiero potem na wyglad

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli najpierw zwracasz uwagi na funckje, to Nokia 6630 wygrywa w tym porównaniu. Największą jej zaletą jest Symbian. Muzyka jest takiej samej jakości i aparaty również. W obu bateria słaba, więc wychodzi na to że porównujesz tylko wygląd i funkcjonalność. 6630 ma ten minus, że używa niestandardowych kart pamięci w stosunku do tych jakie są w 6230i.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli najpierw zwracasz uwagi na funckje, to Nokia 6630 wygrywa w tym porównaniu. Największą jej zaletą jest Symbian. Muzyka jest takiej samej jakości i aparaty również. W obu bateria słaba, więc wychodzi na to że porównujesz tylko wygląd i funkcjonalność. 6630 ma ten minus, że używa niestandardowych kart pamięci w stosunku do tych jakie są w 6230i.

wg mnie 6630 ładniejsza, na fotkach może nie ale jak sie obie złapie to 6630 jest bardzo ładna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta 64mb w standardzie w zupelnosci mi bedzie wystarczec no i mam bt do kompa, co do wygladu to ladniejsza jest 6630 (tylko i wylacznie moje zdanie i nie podlega zadnej dyskusji)

Kazi napisz cos wiecej

edit

chodzi mi glownie o to ktora robi lepsze zdjecia, oczywiscie tez jakosc odtw mp3 no i mozliwosc zainstalowania dodatkowych aplikacji i jak jest z tym symbianem - czy mocno muli telefon czy w miare to wszystko plynnie chodzi

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KaZi, nie napisałem że 6630 jest brzydka bo też mi się podoba.

@remek, napisałem Ci jak z odtwarzaczem mp3 oraz aparatem. Oba są niemalże takiej samej jakości w tych telefonach. Używałem obu (6230i dłużej), ale jeśli miałbym sobie którąś zostawić to jednak 6630.

Symbian w tej wersji, która występuje w 6630 nie muli telefonu. Wszystko chodzi ok, chociaż oczywistym jest że jeśli zapełnisz całą pamięć to zaczną się przycinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KaZi, nie napisałem że 6630 jest brzydka bo też mi się podoba.

@remek, napisałem Ci jak z odtwarzaczem mp3 oraz aparatem. Oba są niemalże takiej samej jakości w tych telefonach. Używałem obu (6230i dłużej), ale jeśli miałbym sobie którąś zostawić to jednak 6630.

dzieki, o to mi chodzilo, a jak z bateria bo tam jest bl-5c czyli to samo co w 6230 ktora teraz posiadam i reweleki to z nia nie ma a w 6630 wiekszy wyswietlacz to pewnie bardziej zre bat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta 64mb w standardzie w zupelnosci mi bedzie wystarczec no i mam bt do kompa, co do wygladu to ladniejsza jest 6630 (tylko i wylacznie moje zdanie i nie podlega zadnej dyskusji)

Kazi napisz cos wiecej

edit

chodzi mi glownie o to ktora robi lepsze zdjecia, oczywiscie tez jakosc odtw mp3 no i mozliwosc zainstalowania dodatkowych aplikacji i jak jest z tym symbianem - czy mocno muli telefon czy w miare to wszystko plynnie chodzi

postaram sie do wieczora wrzucić jakieś fotki z 6630 bo jeszcze jedną mam bo kupiec z allegro jeszcze nie zapłacił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjecia mile widziane, a po ile masz i czy nowki

co mozecie polecic jeszcze w cenie do ok.700zl koniecznie z gwarancja

Model którego urzywałem nie był prosto z salonu, ale nie sądzę aby bateria zdążyła się tak szybko zniszczyć- trzymała max 2 dni.

rozumiem ze duzo korzystales z telefonu Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony Ericsson K750i - miażdżąca w stosunku do 6630 jakośc mp3, aparatów takze nie porównuje bo to zupełnie inna liga, Mascott Capsule 3D - baardzo niewiele mu już brakuje w funkcjonalności do Symbiana, ma wszyskto co potrzeba już w systemie. Do tego zdecydowanie mniejszy, zgrabniejszy i bateria trzyma około 7 dni. Wiem bo mam, a 6630 miałem okazję się ostatnio 2 dni pobawić ;)

Hyh kupiłem go dzięki Lechowi i jestem w 100% zadowolony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony Ericsson K750i - miażdżąca w stosunku do 6630 jakośc mp3, aparatów takze nie porównuje bo to zupełnie inna liga, Mascott Capsule 3D - baardzo niewiele mu już brakuje w funkcjonalności do Symbiana, ma wszyskto co potrzeba już w systemie. Do tego zdecydowanie mniejszy, zgrabniejszy i bateria trzyma około 7 dni. Wiem bo mam, a 6630 miałem okazję się ostatnio 2 dni pobawić ;)

Hyh kupiłem go dzięki Lechowi i jestem w 100% zadowolony ;)

wszystko ok ale ciezko bedzie wyrwac k750i za 700 zl z pelna gwarancja :( inna opcja nie wchodzi w gre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nikt za Ciebie nie zdecyduje, jednynie może doradzić ;]

Zastanów się dobrze, bo jeśli Symbian to będzie tylko tygodniowa zajawka dla Ciebie, a potem nie będziesz korzystał z oferowanych możliwośći to imo nie ma sensu w przypadku gdy możesz mieć telefon bardzo dobry, z chocaiżby lepszym odtwarzaczem mp3 za zbliżoną cenę. Kwestia tego co Ty właściwie oczekujesz oraz czy możesz sobie pozwolić na dłuższe polowanie czy też dołożenie paru ziko.

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem do kilku gosci na allegro jak radziles, jezeli zaoferuja cene jaka bedzie mnie i ich satysfakcjonowac to zapewne zdecyduje sie na k750, jezeli nie to kupuje jutro 6630

jezeli wezme ten to bede zalowal ze nie wzialem tamtego i na odwrot, zawsze tak jest :)

aha

jak jest jeszcze z jakoscia prowadzonych rozmow w 6630 bo w se wiem ze jest znakomita

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem do kilku gosci na allegro jak radziles, jezeli zaoferuja cene jaka bedzie mnie i ich satysfakcjonowac to zapewne zdecyduje sie na k750, jezeli nie to kupuje jutro 6630

jezeli wezme ten to bede zalowal ze nie wzialem tamtego i na odwrot, zawsze tak jest :)

aha

jak jest jeszcze z jakoscia prowadzonych rozmow w 6630 bo w se wiem ze jest znakomita

od dawna w zadnej noki, ktora mialem nie zauwazylem niskiej jakosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Remek

Do 700 pln kupisz D750, czyli to samo co K750 tylko w innej obudowie.

Aparat cyfrowy najlepszy na runku w swoim przedziale cenowym. Masa całkiem ciekawych efektów, autofocus, do tego nagrywanie wideo.

MP3 rówiez jest świetnej jakości, co prawda słuchawki w zestawie są "standardowe", ale zawsze masz opcję dokupinia słuchawek z serii Walkman i wtedy jest poprostu rewelacyjnie. D750, K750 i W800 są oparte na tej samej płycie głównej. Jeżli standardowy odtwarzacz w D750 nie wystrcza zawsze jest mozliwość wgrania sofu z W800 do 750ek. Działa to bez problemu.

Inastalowanie programów/gier: java 2.0 i 3D.

Edytowane przez BRX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Myśle że jak się potrafi to się dostanie K750 za 700zł nówke ;) Ja w lutym/marcu jakoś tak to było kupiłem mojego SE k750 za 900zł nóweczke sztuke, a na allegro był wystawiony za 1050zł :D Polak potrafi ;)

@srekal34

Wiedziałem że będziesz zadowolony :P K750 rulez :D

A teraz takie pytanie mam, patrze sobie na W810 i się zastanawiam czy obudowa by nie pasowała do K750? Fajnie by mieć 2 obudowy super.

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi