supersoldat Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam, zamierzam zakupić nowy zestaw do gier, który udźwigąłby takie tytuły jak Arma(wszystkie), Battlefield(wszystkie), Far Cry(wszystkie), Watch Dogs, Wiedźminy, nowego Wolfensteina, Stalkera: Lost Alpha etc etc. Chodzi o to, żeby był naj.Interesuje mnie, czy ten zestaw temu podoła: http://www.morele.net/inventory/info/d0QjdS//.Niecierpliwie czekam na odpowiedzi. PS. Słabo, że można zrobić tylko 1 konto na 1 adres maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zestaw który podałeś jest do kitu . Za 3 000 zł proponuję taki zestaw . I5 4590 robi co chce z tym FX-em , a jest dużo chłodniejszy i mniej prądożerny a przy tym nie wiele od niego droższy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Ja żem myślał że ludzie juz się na tyle nauczyli i wiedzą że nie warto inwestować w AMD jeśli chodzi o procesory . Autorze tematu wystarczy że byś poszukał na google to byś nie zadał takiego pytania czy warto sie pchać w FX od AMD. Bierz zestaw Reydena i nawet przez chwile sie nie zastanawiaj czy warto. Od siebie moge doradzić co najwyżej dołożenie do R9 280x. O max detalach z AA zapomnij. Nawet mocne układy w niektórych grach nie pozwalają na porządną ilość klatek z AA i wszystkim na max. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 W zestawie reydena niskim kosztem, moglibyśmy wprowadzić wydajniejsze GPU. Wtedy zestaw wyglądałby tak: http://www.morele.net/inventory/info/sdJnBl/ Co zyskuje autor tematu? + Wydajniejszą kartę graficzną i SSD. O ile szybszy SSD niewiele wnosi do tematu, tak karta swoje robi ;) + Zasilacz o wyższej mocy z okablowaniem modularnym i certyfikatem 80 Plus. Co traci? - Płytę ze przyszłym supportem Broadwella. - Dobrze ofiltrowaną obudowę o stonowanym wyglądzie zewnętrznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersoldat Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Dzięki za odpowiedzi, lecz nie wiem ostatecznie, czy wybrać zestaw piterr'a z lepszą grafą (jak sądzę),czy zestaw reyden'a. Nie wiem - te obudowy się różnią znacząco poza wyglądem,np. konstrukcją? Jeśli nie to wybiorę zestaw od piterr'a. PS. Da się tam wrzucić ten procesor? Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz LGA1150 BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Różnica między I5 4460 a 4590 jest nie wielka jeżeli chodzi o wydajność . A modularny zasilacz i mocniejsza karta się przydadzą . Bierz zestaw @Piterr3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersoldat Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 A chłodzenie komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 A chłodzenie komputera? Co autor ma na myśli? Cpu jest w wersji box, więc z chłodzeniem. Karta grafiki ma zamontowany układ chłodzenia. W zasilaczu jest wentylator. Obudowa, Z1 ma dwa wentylatory, Z3 ma 3 wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersoldat Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) I dziękuje serdecznie! Tyle chciałem wiedzieć, dzięki raz jeszcze! :grin: EDYCJA Jeszcze pytanie odnośnie procka: czy sprawdzi się do STALKERa Lost Alpha lub np. Battlefield'a 4? Na średnio-wysokich ustawieniach? Edytowane 26 Czerwca 2014 przez supersoldat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersoldat Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Zaczął się lipiec, i zobaczyłem ten zestaw http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_lipiec_2014?page=0,13 Jak wypada w porównaniu do zestawu Piterr'a? Pomożecie? Edytowane 1 Lipca 2014 przez supersoldat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...