KazMax Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witajcie Wczoraj z nudów powalczyłem trochę z prockiem (jak z tematu) i wstepnie udało mi się go ustabilizować na 4,6GHz. Porobiłem szybkie testy i zapuściłem benchmark wbudowany w XTU. Poszło sprawnie, wrzuciłem wynik dla porównania na Hwbota i trochę się zdziwiłem ponieważ na tle innych, nawet mniej podkręconych CPU wypada blado. 572 punkty, gdzie u innych userów te proce z takimi taktami osiągją wyniki w granicy 1000 pkt. Trochę mnie to martwi... Testy w Aida64 też nie za ciekawe, wychodzi na to że wydajnośc w okolicy stockowo taktowanego 2600K :/ Dla porządku dodam, iż pamięci są taktowane 1400MHz (8-9-8 1T), temperatury podczas obciążenia w granicy 70-76C. Ma ktoś może jakiegoś pomysła dlaczego jest tak słabo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Co ty masz za pamięci? Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 2x2G Adata Plus Series 1600 2x4G Patriot Viper 3 1866 IEM Sądzisz że z pamięciami coś nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Możliwe. Ja mam 1333 mhz oraz I5 2500K @4.6 ghz i mam 720 pkt. Sprawdź inne bencharmki. Temperatury masz podejrzanie niskie jak na 4.6 ghz. Czym to chłodzisz ? Jakieś WC ? Zdejmowałes ten glut z pod IHS'a. Tak pytam raczej z ciekawości ;) Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 XTU jest bardzo zależny od wydajności RAM. Przy 1400 MHz nie dziw się, że masz słaby wynik. Do porządnych punktów trzeba 2400 MHz 8-11-8-24 1T, albo lepiej :P Na jakim systemie to odpalasz? Na Win 8 są trochę lepsze punkty niż na Win 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) No też pisałem że w Aida64 w testach na moje oko coś za mało..zresztą oceńcie <a href=http://zapodaj.net/933cf258c87f3.jpg.html>test.jpg</a> Dlatego pytam, może ktoś znajdzie jakiś haczyk, gdzieś coś może żle ustawiłem po drodze...no bo chyba taki wynik to porażka Chłodzę to AC HR-02 BW....ale gwoliścisłości to nie są temperatury pod max obciążeniem. Takie temp łapie podczas bencharka XTU. A gluta wcześniej czy pożniej wymienię :P @ivanow. Mało kto ma tak mocarne pamięci, a jeśli wierzyć statystykom na HWBOT to średni OC tego procka to niespełna 4,5G a średni wynik to prawie 900 pkt. Tak więc ja podkręciłem ponad średnią, a wynik grubo niżej średniej...WTF?? Edytowane 22 Czerwca 2014 przez KazMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...