2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Niedawno natknalem sie na post zwiazany z zasilaczami FEEL'a i jeden z uzytkownikow wspomnial cos o podrobkach. Takze mam zasilke FEEL'a i zastanawiam sie co to za sprzet... Model FEEL ESP-300ATXSP4 Czy ktos moglby na ten temat sie wypowiedziec? Pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja spotkałem się z trzema wersjami tych zasilaczy, najlepszy jest model z PFC (w/PFC). Jest ciężki (w środku jest duży dławik od PFC) i napakowany dużymi radiatorami (widać je wyraźnie przez kratki). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 mam cos takiego... napedza mi juz od pol roku taki sprzet: xp1700@2400/ 2x256DDR/HDD80/CD52x/CDRW 48x/ Gf3Ti200 128MB/ Epox 8RDA+ + 6 wentyli 8x8x5V :). Odpukac zero problemow ze stabilnoscia. Ma bardzo cichy wentyl, niby z termoregulacja (wazne, ze jest cicho). Jedyna wada to ilosc gniazd zasilajaych. 3Duze i 2 male - troche na styk, ale dokupilem rozgaleznik i czasami podlaczam dodatkowy dysk 40Gb i tez nie ma problemow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Czasami na podkreconym CPU mialem dziwne restarty... Do tego jeszcze 2 pradozerne sprzety: Radeon + Audigy... Moze zasilka nie wyrabia??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 :idea: zobacz jaki model Ty masz http://www.okey.pl/~tummi/psu/zasilacze.html jak ten 1 to kiszka jak ten 2 to OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Model FEEL ESP-300ATXSP4 Mam dokładnie taki sam model, ciągnie bez problemu to co w podpisie, ciągle tak wykręcone i liczy non-stop UD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja mam model ESP-300ATXsp4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zrestartowałem kompa i spojrzałem na napięcia w biosie na proci 1,46 zamiast 1,5 na 5V jest 4,86-4,98 na 12V jest 12,-12,19. Co jest może nam bubla. TO jest wersja 2,03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zważyłem co tylko 1,1 kg co jest może ktoś mam możliwość zważyć swój zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zważyłem co tylko 1,1 kg co jest może ktoś mam możliwość zważyć swój zasilacz a po jakiego diabla wazyc :?: wystarczy zajzec do srodka i sprawdzic jakie masz radiatory - jak ponacinane blaszki a'la zasilacz 200W to masz kupke nie zasilacz :P a jak masz te profilowane katowniki z okraglymi dziurkami to masz "Fortrona" zreszta chyba widzisz czy masz PFC (chociazby po dodatkowych wkretach w obudowie - w sciance przeciwleglej do plytki drukowanej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ja także mam ten model gdzieś we wześniejszych postach były jak mi trzyma napiecia nie chce mi sie tego jeszcze raz szukać ale napiątka trzyma całkiem ładne tylko nie sugeruj sie napieciem 3,3 V bo zamiastego epox podaje napiecie na pamiątkach :D update: znalazłem ten post w którym podawałem napiecia http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=345...&highlight=feel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zważyłem co tylko 1,1 kg co jest może ktoś mam możliwość zważyć swój zasilaczZważyłem mój Feel waży 1,7kg. Jest to ta cięższa wersja. Naprawde spoko zasilacz. Napięcia mierzone miernikiem 5V - 5,11 12V - 11,91, 3,3V -3,33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 a po jakiego diabla wazyc :?: wystarczy zajzec do srodka i ... benek, ale nie wiem czy mozna tak sobie tam zagladac bo zasilka ma, jak dobrze pamietam, plombe... Chyba ze... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 a po jakiego diabla wazyc :?: wystarczy zajzec do srodka i ... benek, ale nie wiem czy mozna tak sobie tam zagladac bo zasilka ma, jak dobrze pamietam, plombe... Chyba ze... :twisted: Ale nie trzeba odrazu zasiłki otwierać. Od razu można poznać jaką się ma wersje zasiłki patrząc przez otwory wentylacyjne. W tej lepszej wersji odrazu widać duże radiatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krabol Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 mam zasilke numer 2 rewelka trzyma wszystkie napiecia tylko 12 mam okolo 11,5 jak ktos moze wpakowac zdjecia to mu przesle moje screenshoty z mbm bede wdzieczny 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 :idea: zobacz jaki model Ty masz http://www.okey.pl/~tummi/psu/zasilacze.html jak ten 1 to kiszka jak ten 2 to OK Ten pierwszy z tego testu też nie jest aż taki zły, można spotkać się jeszcze z 3 modelem tego zasilacza Feel-a, jest maksumalnie uproszczony i prawie pusty w środku, i ten jest totalną porażką (bardzo siada na nim +3,3V). Wracając do tego pierwszego zasilacza z testu to też mam taki jeden w domu (dostałem od znajomego) i jest dziwnie uszkodzony - wyłącza się po kilku minutach, niestety nie miałem ostatnio czasu aby zlokalizować usterkę. Zasilacz ten ma ciekawie zbudowaną przetwornicę - główny klucz po stronie pierwotnej jest tylko jednen, nie ma klasycznego układu przeciwsobnego na 2 tranzystorach. Nie ma też trafa sterującego lecz są transoptory. Zwracają ponadto uwagę duże kondensatory po stronie pierwotnej 680uF i równie duży transformator, a napięcie +3,3V jest stabilizowane metodą 4-zaciskową (do wtyku ATX dochodzą dodatkowe cienkie przewody sprzężenia zwrotnego). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...