Skocz do zawartości
DarkSoul88

Dell Inspiron 17r 7720 i ciągłe freezy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kolega posiada lapka jak w tytule. Specyfikacja z grubsza:

Intel i5 z serii 3xxx, zwykly a nie niskonapieciowy

8gb ramu 2x4gb

Karta grafiki nvidia gt650m

1tb hdd

60gb ssd crucial m4 na system

Od paru dni wystepuje u niego prpblem z ktorym nie umiemy dac sobie rady. Mianowicie co okolo 20 minut, laptop zaczyna strasznie zwalniac po czym następuje freeze. Kursorem można ruszac jednak nic poza kursorem juz nie działa. Dźwięk przestaje byc odtwarzany etc. Pomaga jedynie wyłączenie i ponowne włączenie, jednak po 20 min jest to samo. Napisze tutaj czego juz probowalem. Zaczalem od formata, system postawiony nowy. 30 min po formacie zaczely sie cyrki z freezami. Probowalem wyjac po jednej kosci ram, nie przynioslo to efektu. Czasem wyskakuje bluescreen jednak nie ma zadnych plikow w folderze minidump, prpblem w tym ze jak ja sie przy nim bawiłem to BS nie pojawil sie ani razu, kolega jednak mowil ze pare razy mu wyskoczyl a ze jest laikiem to nie sprawdzil kodu błędu . Próbowałem wyjac hdd, zostawiłem jedynie ssd, nic sie nie zmienilo. Zmienialem sterowniki do wifi i do grafiki bo gdzies czytalem ze komus to pomoglo. Nam nie pomoglo wcale. Czy jest jakis program ktory zapisuje dokladne logi tego co dzieje sie z systemem zebym mogl sprawdzic co jest przyczyna tych freezow? Bede ogromnie wdzieczny za pomoc.

Wysłano z Galaxy Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kliknij prawym na Komputer->Zarządzaj->Dziennik zdarzeń. Tam poszukaj informacji. Jest dojście do chłodzenia? Warto wyczyścić, zmienić pastę.

W SSD najnowszy firmware, a w lapku BIOS?

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi