Skocz do zawartości
Castor

Zestaw 3500 - obudowa + monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem użytkownicy!

Komputer potrzebuje zlożyć już na poniedziałek, jestem z Katowic także tam chciałbym kupić najlepiej w etroniks.pl (bo fakture tam bede mial na poniedzialek).

Mam do wydania na zestaw obudowa + monitor 3500zł. Jako, że ostatnio składałem zestaw w 2011 to wyszedłem z wprawy i zwracam się do was o pomoc! Komputer ma mieć jak najlepszą wydajność, ale monitor też powinien nie wypalać oczu i chciałbym żeby miał odświeżanie lepsze niż 60Hz.

Udało mi się coś takiego złożyć. Wziąłem procek bez dodatkowego coolera, ale to można dokupić w przyszłości a przynajmniej więcej kasy zostanie na monitor.

zE9rCXS.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowy błąd tego zestawu to kupowanie GTX 660, no chyba że mówimy o zestawie do programowania/renderu.

reyden: na H87 Performance zostało zablokowane OC.

Proponowałbym zakup i5-4590 z zablokowanym mnożnikiem + płyty na chipsecie B85. Wtedy uwolnilibysmy niezbędne fundusze potrzebne do zakupu wydajniejszej karty. 

np.: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-280-3gb-ddr5-384bit-dvi-hdmi-dp-r9280-dc2t-3gd5-635764/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowy błąd tego zestawu to kupowanie GTX 660, no chyba że mówimy o zestawie do programowania/renderu.

reyden: na H87 Performance zostało zablokowane OC.

Proponowałbym zakup i5-4590 z zablokowanym mnożnikiem + płyty na chipsecie B85. Wtedy uwolnilibysmy niezbędne fundusze potrzebne do zakupu wydajniejszej karty. 

np.: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-280-3gb-ddr5-384bit-dvi-hdmi-dp-r9280-dc2t-3gd5-635764/

A monitor to jaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi