escove Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Złożyłem zestaw komputerowy opierając się na podzespołach w stosunku jakości/ceny. Dodam, że zakupiłem kartę graficzną Asus Radeon R9 270X za 455 zł praktycznie nową(kupiona na firmę) którą wygrałem w licytacji. Koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/IaoHjV/ Zastanawiam się czy dobrym krokiem by było zamienić nowy procesor Intel Core I5-4570 na używany z gwarancją Intel i5 4670k ze względu, że chciałbym pobawić się w "skromne" OC. Czy podany zestaw będzie ze sobą kompatybilny? Jeśli nie, proszę o korektę Pozdrawiam Komputer będe wykorzystywał głównie do gier. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez escove Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Niezła cena jak na R9 270X, gratuluję ;) No niby chciałbyś coś podkręcić, ale zaraz dojdzie kwestia zakupu chłodzenia i wybrania odpowiedniej płytki ze wsparciem OC DC. http://www.morele.net/inventory/info/DEm1W2/ W tej samej cenie dostaniesz modularne PSU z płytą na chipsecie B85 i wyżej taktowany CPU. Nie widzę sensu dokładki 20-30 PLN do H87. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escove Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Podkręcanie jest to kwestia przyszłościowa :) Więc mówisz że ten intel byłby lepszy od tego z literką "K" bo naprawdę skromnie bym go podkręcał max do 3,8 GHz góra 4,0 GHz mowa o 4690 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zwykłego 4690 nie podkręcisz w ogóle . Musisz mieć I5 4670K / 4690K - dopłata 60-140 zł zależnie od procka w stosunku do podanego wyżej I5 4690 . Do tego odpowiednia płyta - albo chipsety Z87 / Z97 albo serii H lub B 8x ze złamaną blokadą OC . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escove Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Czyli nie warto brać bo dochodzą inne koszty. A co z używkami z gwarancjami ,warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Czy warto czy nie to zależy. Jak masz zamiar tam wsadzić coś porządnego w przyszłości jeśli chodzi o GPU to tak. Ale jak ma tam siedzieć parę lat 270x to i5 4460/4590 w zupełnóści wystarczy. Co do używanych podzespołów: Jak ceny się różnią mocno to czemu nie. Gorzej jak procki były skalpowane i zdejmowany IHS. Ja tam bym wolał dołożyć nieco i mieć nówkę. Uważaj na super promocje z Allegro bo można się naciąć. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...