marcellus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Witam, Potrzebuje jakis prosty UPS backup, tak zeby wystarczylo na bezpieczne wylaczenie kompa w razie przerwy/braku dostawy energii. (5 minut?) Na co mam zwracac uwage podczas wyboru? (nigdy nie kupowalem UPS'a wiec wole sie wczesniej zapytach profesionalistow) I jak najlatwiej sprawdzic ile ciagnie pradu moj komp? :wink: Bo chyba od tego musze zaczac..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Wszystko opiera sie na tym ile masz $. Mozesz wybrac znana i zaufana firme APC lub cos mniej znanego i tanszego (np. EVER) - choc jesli mieszkasz rzeczywisciw w NY 8O , to nie wiem jak z tym 2 bedzie :roll: Nie powinienes brac modelu nizszego niz 500... Komputer ktory posiadasz ciagnie troche pradu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 I najlepiej z dwoma wyjsciami na wtyczki, ale wiekszosc 500 ma juz dwa wyjscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Wszystko opiera sie na tym ile masz $. Mozesz wybrac znana i zaufana firme APC lub cos mniej znanego i tanszego (np. EVER) - choc jesli mieszkasz rzeczywisciw w NY 8O , to nie wiem jak z tym 2 bedzie :roll: http://www.newegg.com/app/manufactory.asp?...talog=72&DEPA=1 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Chodzilo mo o to ze Ever, jak sie nie myle, jest firma polska i w NY (o ile tam jest) tego sprzetu zapewnie nie kupi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Sorx, ze wpierniczam sie w topic. Moglby mi ktos powiedziec czy naprawde moc tego UPSa jest taka wazna ?? Bo zaczynam sie zastanawiac czy moja 350 pociagnie mojego kompa + monit 17" jak troche bebechow wloze do maszyny (m. in. Chieftec 420W)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Pociagnac, pociagnie - ale ile bdzie dzialal komputer gdy zabraknie pradu w sieci? 3minuty? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Pociagnac, pociagnie - ale ile bdzie dzialal komputer gdy zabraknie pradu w sieci? 3minuty? :lol:3 minuty to nie tak mało :D - wiekszosc spadkow napiec u mnie trwa okolo 30 sekund :D i te sa najgorsze, bo najczestsze :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Co do Everów... ja ze sknerstwa, recenzji i warunków gwarancji (bodaj 3 lata door-to-door 24h) kupiłem ever net 700... i niestety jestem rozczarowany. krótko trzyma. raz potrafi działać z monitorem 10 minut... raz od razu świeci że przeciążony.. program do obsługi jest badziewiarski, avr włącza sie nie w ustawionych zakresach tylko jak chyba sam chce, pozatym buczy (AVR, praca awaryjne to normalne że buczy). mam takie 3... 1 odesłałem w ramach gwar, przysłali z diagnozą że wszystko jest ok pozatym czuwa system cyfrowej kontroli.... ale wszystkie 3 zachowują sie dziwnie. wczesniej mialem starego APC i jakos na nim polegałem.. czego tu zbyt powiedzieć nie moge... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ja bym polecil APC, znane i sprawdzone. Sam posiadam stary APC300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Tak sie włączę - czy APC to skrót od Active Power? Bo mam na oku model 600VA - jest całkiem tani, ale jeżeli to inna firma, to nie chciałbym chłamu kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 APC to American Power Conversion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 A zna ktoś te firmy? Bo w Actionie mają ich UPSy całkiem tanio... Active Power Orvaldi MGE Fideltonik Lestar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...