Skocz do zawartości
marcellus

UPS backup - Jaki model wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuje jakis prosty UPS backup, tak zeby wystarczylo na bezpieczne wylaczenie kompa w razie przerwy/braku dostawy energii. (5 minut?)

Na co mam zwracac uwage podczas wyboru? (nigdy nie kupowalem UPS'a wiec wole sie wczesniej zapytach profesionalistow)

I jak najlatwiej sprawdzic ile ciagnie pradu moj komp? :wink:

Bo chyba od tego musze zaczac.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko opiera sie na tym ile masz $.

Mozesz wybrac znana i zaufana firme APC lub cos mniej znanego i tanszego (np. EVER) - choc jesli mieszkasz rzeczywisciw w NY 8O , to nie wiem jak z tym 2 bedzie :roll:

Nie powinienes brac modelu nizszego niz 500...

Komputer ktory posiadasz ciagnie troche pradu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorx, ze wpierniczam sie w topic. Moglby mi ktos powiedziec czy naprawde moc tego UPSa jest taka wazna ?? Bo zaczynam sie zastanawiac czy moja 350 pociagnie mojego kompa + monit 17" jak troche bebechow wloze do maszyny (m. in. Chieftec 420W)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pociagnac, pociagnie - ale ile bdzie dzialal komputer gdy zabraknie pradu w sieci? 3minuty? :lol:

3 minuty to nie tak mało :D - wiekszosc spadkow napiec u mnie trwa okolo 30 sekund :D i te sa najgorsze, bo najczestsze :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Everów... ja ze sknerstwa, recenzji i warunków gwarancji (bodaj 3 lata door-to-door 24h) kupiłem ever net 700... i niestety jestem rozczarowany. krótko trzyma. raz potrafi działać z monitorem 10 minut... raz od razu świeci że przeciążony.. program do obsługi jest badziewiarski, avr włącza sie nie w ustawionych zakresach tylko jak chyba sam chce, pozatym buczy (AVR, praca awaryjne to normalne że buczy).

mam takie 3... 1 odesłałem w ramach gwar, przysłali z diagnozą że wszystko jest ok pozatym czuwa system cyfrowej kontroli....

ale wszystkie 3 zachowują sie dziwnie.

wczesniej mialem starego APC i jakos na nim polegałem.. czego tu zbyt powiedzieć nie moge...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...