POWER BY AMD Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 mam 2 bardzo dobre kości na których chcialbym ustawić jak najmniejsze timingi ale mam już 4 2 2 2 i nie wiem które jeszcze zmiejszac czy wogule da sie jeszcze zmiejszyc próbował ktos kiedyś Z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Jak w biosie niemozesz juz zmniejszyc to juz nigdzie idnzeij sie nieda, sproboj wgrac najnowszy bios, moze dojda jakeis opcje nowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 no w biosie moge jeszcze ale czy ktos tyle ustawial bo ja ustawic moge tylko zeby mi sie nic z nimi nie stało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Pamieci mozesz tylko suzkodzic przesadzajac z napieciem zasilajacyum, a jak ustawisz zaostre timingi, to albo CIsie komp niewlonczy, albo bendziesz mial wieche podczas bootowania, lub dopiero w windowsie. Te timingi co masz etraz sa i tak bardzo dobre :), moze sproboj obnizyc mnoznik o 0,5 i te 2350 mhz dociagnij magistalą, ale wydaje mi sie, ze to juz max tych pamiatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 co to za pamięci że poszły z 333 na 436 przy takich timingach ? geile jakieś super czy hyperX'y ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 mam 2 bardzo dobre kości na których chcialbym ustawić jak najmniejsze timingi ale mam już 4 2 2 2 i nie wiem które jeszcze zmiejszac czy wogule da sie jeszcze zmiejszyc próbował ktos kiedyś Z góry dzieki Nie wiem czy wiesz, ale im wyższy jest TRAS tym szybciej działają pamięci. Sprawdź sobie zresztą sam jakimś benchmarkiem pamięci (np Sandrą) a potem podnieś sobie TRAS z do 8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 co to za pamięci że poszły z 333 na 436 przy takich timingach ? geile jakieś super czy hyperX'y ? seitec i infineon do 440 chodzą na 5 2 2 2 a najwiecej to cos koło 460 miałem możę byłoby więcej ale te mobo moje to jakieś mam lewe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Teraz mam 4-2-2 cl2.0 i nie wiem czy ustawiac 3-2-2 cl 2.0 . Jaki to bedzie wzrost szybkosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Teraz mam 4-2-2 cl2.0 i nie wiem czy ustawiac 3-2-2 cl 2.0 . Jaki to bedzie wzrost szybkosci?spadek szybkosci (choc niekoniecznie bo takie niskie ustawienia sa zamotane) :twisted: ALe najlepiej robic Zasada minmalny (nie sprawdzalem wyzej moze bedzie lepiej) cas+ras to cas + 2 dla ciebie bedzie 6 dla 2-3-2 bedzie 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Teraz mam 4-2-2 cl2.0 i nie wiem czy ustawiac 3-2-2 cl 2.0 . Jaki to bedzie wzrost szybkosci?spadek szybkosci (choc niekoniecznie bo takie niskie ustawienia sa zamotane) :twisted: ALe najlepiej robic Zasada minmalny (nie sprawdzalem wyzej moze bedzie lepiej) cas+ras to cas + 2 dla ciebie bedzie 6 dla 2-3-2 bedzie 7 Niech ustawi najwyższy jaki może. Niedowiarków zachęcam do testów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zaras ustawie 3 1 1 2 i zobaczymy no Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Niech ustawi najwyższy jaki może. Niedowiarków zachęcam do testów :) Sprawdzilem na x-3-2-2, optymalny jest 7 lub 8 (ale roznice sa naprawde minmalne mam ustawione 7, bo testowalem na nim stabilnosc) na 9 do 8 sa straty A na 15 straty sa potworne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...