ampel Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam, od nie dawna dręczy mnie problem z myszką która co 10-15 minut rozłącza się słysząc typowy dźwięk w systemie a co dziwne temu wszystkiemu towarzyszy nagle zapalona dioda przy zmianie dpi (Mysz Steelseries xai). Zazwyczaj załącza się sama, lecz czasami gaśnie i na ekranie u spodu myszki pokazuje się nazwa i wersja myszki. Mysz testowałem na innym komputerze i nie było problemu, więc można wykluczyć naderwany kabel. Na komputerze wykonałem już następujące czynności:- Przeskanowanie całego komputera przez antywirus AVG- Przeskanowanie całego komputera przez program SpyHunter- Odznaczenie w menadżerze urządzeń "Zezwalaj komputerowi na wyłączenie..."- Podłączenie myszki pod inne wejście ( przednie,tylne każde wejście przetestowałem :/)- Zainstalowanie ponownie sterowników do myszki usuwając je w menadżerze urządzeńPłyta główna to Gigabyte Technology Co. Ltd. Model: H81M-S1 (Sprawdzone za pomocą programu CPU-Z) System operacyjny: Windows 7 Professional 64 bit Dodam jeszcze że komputer jest nowy kupiony jakieś 4/5 miesiące temu.Przeszukałem już chyba cały internet i żadna z powyższych czynności nie naprawiła mojego problemu. Mam nadzieję że szybko otrzymam pomoc w naprawie tego błędu bo przez to nie jestem w stanie normalnie funkcjonować na komputerze a co dopiero grać matchmakingi w cs go :/Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) Może uszkodzone/słabo stykające gniazdo USB, lub problem ze sterami USB? Inne urządzenia działają w porządku? Edytowane 29 Lipca 2014 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Spróbuj zaktualizować bios, pamiętaj by pobrać bios dla odpowiedniej rev. płyty. Musisz otworzyć pudło i odczytać rev z pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...