arlecchino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, potrzebuję ulepić jakiś zestaw do 2500 - 2700 zł i liczę na Waszą pomoc. Korzystam z programu, który obsługuje ponad 100gb danych i zależy mi na jak najszybszym wczytywaniu się ich. Nie zamierzam używać go do gier (może poza Football Managerem :wink2: ). Chcę natomiast korzystać z dwóch monitorów. Tutaj pierwsze pytanie, czy potrzebna mi karta graficzna? Jeśli tak, to czy jest jakaś niskobudżetowa opcja, która spełni moje oczekiwania? (jakieś 250-400 zł). Drugie pytanie dotyczy dysku SSD, czy w moim przypadku Crucial M550 256GB będzie dużo lepszym wyborem od MX100? Będzie to mój pierwszy SSD więc nie za bardzo wiem czym się kierować przy jego wyborze. Następna rzecz, czy będę potrzebował chłodzenia procesora? Na przykład SilentiumPC Fera 2? Nie znam się na tym za bardzo, ale poczytałem trochę i na obecną chwilę mam coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/KqFrtj/ Wygląda to w miarę ok, czy można w tych pieniądzach wybrać coś lepszego? Ostatnie pytanie, co (oprócz klawiatury, myszki i monitora ) będzie mi potrzebne do normalnego użytkowania? Jakaś karta sieciowa? Z góry dzięki za pomoc, pozdro! Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez arlecchino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Popraw link bo nic nie widać . M550 to dobry SSD podobnie jak MX100 . MX100 jest tańszy . Sieciówkę masz wbudowaną w praktycznie każdą płytę , chyba że mówisz o Wifi to albo szukasz płyty z Wifi albo bierzesz normalną płytę + karta Wifi na USB czy PCI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlecchino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Poprawione, mam nadzieję, że teraz już wszystko widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dalej wywala zakaz hotlinkowania . Wrzuć może to jeszcze raz lub na inny serwer , ew. link do samego koszyka . Albo daj listę części wraz z ceną i z jakiego sklepu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlecchino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 http://www.morele.net/inventory/info/KqFrtj/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Procek zmień na I5 4590 - ~70 zł tańszy a równie dobry . Zasilacz na Corsair VS 450W lub Fortron HCN 460W . Dysk zmień na WD Blue . Reszta OK . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlecchino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ok, zrobione. Dzięki za pomoc. A co powiesz na temat karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Integra w procku obsługuje do 3 monitorów . Do płyty możesz też podpiąć 3 monitory - jeden po D-SUB , drugi po DVI a 3 za pomocą HDMI . W twoim przypadku najlepiej będzie podpiąć monitory do portów DVI oraz HDMI . Zależy jaki masz monitor - po D-SUB i DVI pójdzie tylko sygnał FHD , jak chcesz większą rozdzielczość to musisz podłączyć monitor do HDMI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlecchino Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 a czasem ramu nie wykorzystasz 16 GB? Prawdę mówiąc - nie wiem. Zdaję się tutaj raczej na Waszą pomoc. Twój zestaw też wygląda nieźle i mieści się w granicach finansowych więc nie wykluczone, że właśnie na niego się zdecyduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...