Skocz do zawartości
arlecchino

Zestaw do 2500-2700 + kilka wątpliwości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję ulepić jakiś zestaw do 2500 - 2700 zł i liczę na Waszą pomoc. Korzystam z programu, który obsługuje ponad 100gb danych i zależy mi na jak najszybszym wczytywaniu się ich. Nie zamierzam używać go do gier (może poza Football Managerem  :wink2: ). Chcę natomiast korzystać z dwóch monitorów. Tutaj pierwsze pytanie, czy potrzebna mi karta graficzna? Jeśli tak, to czy jest jakaś niskobudżetowa opcja, która spełni moje oczekiwania? (jakieś 250-400 zł). Drugie pytanie dotyczy dysku SSD, czy w moim przypadku Crucial M550 256GB będzie dużo lepszym wyborem od MX100? Będzie to mój pierwszy SSD więc nie za bardzo wiem czym się kierować przy jego wyborze. Następna rzecz, czy będę potrzebował chłodzenia procesora? Na przykład SilentiumPC Fera 2? Nie znam się na tym za bardzo, ale poczytałem trochę i na obecną chwilę mam coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/KqFrtj/

Wygląda to w miarę ok, czy można w tych pieniądzach wybrać coś lepszego? Ostatnie pytanie, co (oprócz klawiatury, myszki i monitora  :biggrin: ) będzie mi potrzebne do normalnego użytkowania? Jakaś karta sieciowa? Z góry dzięki za pomoc, pozdro!

Edytowane przez arlecchino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popraw link bo nic nie widać .

M550 to dobry SSD podobnie jak MX100 .

MX100 jest tańszy .

Sieciówkę masz wbudowaną w praktycznie każdą płytę , chyba że mówisz o Wifi to albo szukasz płyty z Wifi albo bierzesz normalną płytę + karta Wifi na USB czy PCI .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Integra w procku obsługuje do 3 monitorów .

Do płyty możesz też podpiąć 3 monitory - jeden po D-SUB , drugi po DVI a 3 za pomocą HDMI .

W twoim przypadku najlepiej będzie podpiąć monitory do portów DVI oraz HDMI .

Zależy jaki masz monitor - po D-SUB i DVI pójdzie tylko sygnał FHD , jak chcesz większą rozdzielczość to musisz podłączyć monitor do HDMI .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi