Skocz do zawartości
teraw

Radeon R7 265 czy GTX660

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Obecna specyfikacja mojego komputera widoczna jest w sigu.

Planuję zmienić kartę graficzną.

Do wyboru są dwie:

Gigabyte GTX660 2GB GDDR5 192bit

Sapphire Radeon R7 265

obie wzięte z polecanych zestawów.

Różnica w cenie 26 zł nie ma większego znaczenia. Pytania są takie:

Jak z kulturą pracy, czyli temperatura w IDLE i stress, oraz pobór prądu, szczególnie w IDLE?

Ile wydajniejszy jest GTX660?

Co będzie lepiej pasowało do mojego sprzętu?

Należy zaznaczyć, że w ciągu 1-2 miesięcy zamiast tego Pentiuma wstawię i5.

Gram w 1920*1080, w różne gry, nie kupuję sprzętu pod jeden konkretny tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R7 265 brałbym w dobrej cenie MSI ATI Radeon R7 265 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP (ver.OC) , natomiast jeżeli w gre wchodziłoby podkręcanie to najlepszym zakupem będzie Karta graficzna MSI Radeon R9 270, 2GB GDDR5 256 Bit HDMI, 2xDVI, DP (R9 270 GAMING 2G) , , Sapphire Radeon R9 270 Dual-X 2GB DDR5 256bit (945/5600) , spory potencjał OC do poziomu R9 270X lub wyżej , chociaż R7 265 to też całkiem niezła karta do overclockingu . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy te R9 270X nie robiły przypadkiem 24/7 100% w koparkach?

W koparkach to głównie 280x.

270/x miało mało ludzi. Jak coś to nie bierz po prostu msi bo tam się wentylatory zacierały. Aczkolwiek na gwarancji z tym nie robią problemów i wymieniają chłodzenie.

Kwestia tego czy jesteś w stanie wysłać kartę na gwarancję jeśli się wentylatory popsują czy nie. Z drugiej strony oszczędzasz ponad 150 zł w przypadku 270x ;)

Tapatalk @ SGS 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem półrocznego R9 270X za 500 zł z odbiorem osobistym. MSI, bo jeszcze nie widziałem tego posta, cóż jeśli się zatrą wentylatory, to ją odeślę, albo po prostu zdejmę te, razem z plastikiem i założę inne na sam radiator.

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi