rambowski Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Witam, nie wiem czy to odpowiedni dział ale zaryzykuję :) Właśnie przymierzam się do pierwszego w życiu instalowania systemu na świeżym nowym dysku, wcześnie chcę ściągnąć wszystkie potrzebne sterowniki itp. i tu mam GORĄCO prośbę do was. Przede wszystkim: 1. W jakiej kolejności instalować sterowniki? Słyszałem że jest to dosyć istotne. 2. Wyszukałem na stronie producenta sterowniki no i tu ta najważniejsza kwestia: przyznam szczerze że bardzo dużo tych sterowników. Chciałbym się was doradzić, które z nich muszę konieczne pobrać, a które są opcjonalne, np dajace jakieś bajery ale zupełnie niezbędne? Np Chipset - 3 sterowniki, myśłałem że tylko 1. Jakies diagnostyczne - czy to w ogóle jest potrzebne? Tu link do sterów: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?cc=pl&dlc=pl&lc=pl&os=4063&product=5091377&softwareitem=ob-115746-1&sw_lang=N1719 Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam, za pomoc stawiam PIWO! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Chipset, Grafika, Dźwięk. Reszta bez znaczenia co do kolejności. Czytaj opisy, nie ma co Ci wskazywać bo nie nauczysz się na przyszłość w wypadku innego laptopa ;) Zwróć uwagę że w sekcji chipset masz 3 stery ale 2 ostatnie to to samo tyle że w innej wersji 6 i 7. Instalujesz najnowszą. Możesz odpuścić "diagnostyczne" "narzędzia" i "oprogramowanie". Chyba że potrzebujesz multimedialnych klawiszy itd więc trzeba sobie takie narzędzie znaleźć i wrzucić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...