Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witam, chciałbym aby FIFA 15 poszła mi na komputer i chodziła na full, co mam zmienić? dokupić? nie znam sie na tym. Popełniłem błąd bo kupiłem gotowca :/ Mój sprzęt: Procesor: AMD FX-6100 Six-Core Processor RAM: 16,0 GB Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 630 Jeśli trzeba coś jeszcze podać to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidii Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 napewno karta graficzna bo ona raczej jest do biura , ramu to masz aż nad to . polecam jakiegoś r9 270x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Zasilacz. Możesz zmienić grafikę. R7 260x to jest max do tej gry. Gra nie ma jakiś większych wymgań co do karty, ale ten GT 630 to jednak padaka. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Trochę problem, bo nie wiem jak sprawdzić jaki zasilacz bo kompa nie kupowałem ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidii Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 zainstaluj sobie Everest , albo otwórz obudowę i zobacz . co do karty do chyba lepiej dołożyć do r9 270x bo jak Ci się Fifa znudzi to zawsze możesz zagrać w co innego na wysokich detalach bo masz dobrą karte graficzną (np w GTA V , Wiedźmin 3 :P ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Chyba sie skusze na tą r9 270x :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidii Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 najlepiej jak byś popaczył po testach która jest Najcichsza , bo wszystkie są tak samo wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Ciekawe na ile wymagania gry są prawdziwe bo są dość wysokie . Jak autor tematu chce płynnie grać na full to tylko zmiana platformy + nowa karta . I5 4460 + odpowiednia płyta , do tego R7 260X czy R7 265 . Ew. nowy markowy zasilacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A z procesorem nie ma problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Twój procek to tragedia tak jak cały zestaw , który zalatuje allegro . Poziom wydajności 2-rdzeniowego Pentium G3220 ew. I3 4130 . Jak wymagania zalecane z gry się potwierdzą to ten FX może mieć problemy z płynnością na detalach high . Na low powinien dawać radę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A jaki procek do gier? np. FIFA 15, GTA V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Na Twoim miejscu poczekałbym aż te gry pojawią się na rynku. Póki co to wymagania tej fify wyglądają na bullshit. Szkoda w ciemno kasę pakować w kompa nie znając prawdziwych wymagań. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 FIFA 15 będzie miała silnik jak na PS4 i xbox One i grafa jak w realu .. :) to nie jest bullshit na 100 :) Tu masz przykład zawodników: 1. https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/10467005_755637831162985_2577644431182330987_o.jpg 2. https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10497396_755587291168039_1064901344767451065_o.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Poczekaj aż się obie gry pojawią , co prawda wymagania FiFA 15 są już podane ale wyglądają na zawyżone . Może się okazać że gra będzie chodzić u ciebie na tym procku co masz na max. detalach . Do GTA V to zdecydowanie zmiana platformy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Tak FIFA15 będzie miała silnik Ignite z PS4/Xone. Szkoda tylko, że na tych konsolkach nie wygląda tak jak na tych renderach (14 na next genach też jest na Ignite). Do tej pory FIFA zadowalała się komputerem o wydajności kalkulatora więc nie sądzę aby nagle miała 10x większe wymagania. Czekaj aż gry się pokażą, póki co jest nakręcanie Hype. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reezu Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A jakby były takie wymagania to jaki procek polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) i5 4460 to min. Do tego najtańsza płyta na H81 + 8GB DDR3, a drugą kość sprzedajesz prockiem i płytą. Do tego zestawu to przynajmniej R9 270. Ale czy te wymagania co do procka w przypadku Fify się sprawdzą to nie byłbym taki pewien. Było już podane w temacie. Na tym procku AMD niestety za dużo nie zdziałaś bo będzie wąskim gardłem. A o GTA V pogadamy jak wyjdzie, bo wtedy tak naprawdę będziemy znać realne wymagania. Podawane przez producenta nie zawsze sie zgadzają. A nawet tych nie znamy jeszcze. Było tak nie raz. Często były albo zawyżane, albo nie prawdziwe, bo gra miała kiepską optymalizację. Pamiętając GTA IV gra miała mocne wymagania z tego powodu. Tu masz przykładowy zestaw za 1880 zł: http://www.morele.net/inventory/info/CybuXV/ Wystarczy przełożyć pamięć. Napisz co to za obudowa, albo chociaż wrzuć jej zdjęcie najlepiej otwartą to wtedy od razu będziemy wiedziec jaki zasilacz siedzi w środku. Bo coś czuje że jakiś szajs Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...