Kaeres Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 DO nowego numeru "Filmu' dodano Czlowieka z blizna . Wstyd sie przyznac, ale nie mialem okazji go zobacxzyc, a podobn ojest rewelacyjny. Wlasnie sie za niego biore ;] Scarface jest DVD czy jakies dziwactwa SVCD ? Ile kosztuje gazetka "Film" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 weekend Braci Cohen mialem. zatem po kolei: Barton Fink - 9/10 - jeden z najgenialniejszych filmow wszechczasow. Barton Fink sjedzjal tyle i nie pisal nic ;) Fargo - 8/10 - doskonaly, genialny, rewelacyjny Steve Buscemi. film raczej na zimowy wieczor niz jesienny, ale nie zmienia to faktu, ze... "ze wzgeldu na szacunek dla zmarlych zmieniono jedynie imiona bohaterow" Big Lebowski - 8/10 - Dude - dobrze wiedziec, ze gdzies tam zyje Dude. Koles. po prostu. i ze nowy Dude jest juz w drodze. Oh Bother where art thu? - Bracie gdzie jestes? - 7/10 - jednak lubie Clooneya ;) ogolnie kawal fajnego kina mi sie przytrafil weekendowo. co polaczywszy z plugawa pogoda na dworze dalo dobrze spedzony czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Kaeres - DVD i coś koło 12 zeta z tego co wiem (właśnie kupić chciałem ale tylko dychę przy sobie miałem...też muszę nabyć)... Gdzieś w tym tygodniu nie miał czasem w tv być ten film ?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 OMG ludzie - nie kupujcie wydań z gazety. Jesli film ukazuje sie w gazecie to znaczy, ze lada chwila bedzie tez do kupienia osobno za 9.99 albo i taniej (4.99) w Media Markt, w normalnym pudełku i bez reklam na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Click bardzo przyjemny. Najważniejsze że pojawił się tam Maybach Coupe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 11:14 - kolejny film z gatunku "mozaiki". Dosc ciekawy, choc do filmow Guya Ritchiego (Snatch, Lock Stock & 2 Smoking Barrels) czy kultowego Pulp Fiction sporo brakuje. Z reszta nie ma co porownywac. Fabula niezla, muzyka dosc ciekawa (Clint Mansell [;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) 11:14 rzeczywiscie jest nice ;] Obejrzalem dopiero dzisiaj 'Wszyscy jestesmy Chrystusami' - ogolnie mi sie podobal, ale po malu zaczynalem miec dosc tego pijactwa i az mi sie nie dobrze robilo... ile mozna patrzec na loosera zataczajacego sie z butelka pod nosem? Ale ogolnie - film niezly. Scarface na dvd w 'filmie' kupilem za 10 zl (9.99 chyba nawet) - wiem, bo mialem dyszke cala przy sobie ;]. Reklam nie ma zadnych, na poczatku jakies bzdury ze nie mozna kopiowac itp itd i ogolnie wydanie niezle - a i bedzie co poczytac, bo jest obszerny wywiad z Alem Pacino. // jest wersja z plyta dvd i bez - uwazajcie co kupujecie ;) Edytowane 9 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) Click - 9/10 Potwierdzam za reszta-swietny film.Polecam Hard Corps - 4/10 - Van Damme podobnie jak Segal powinni juz chyba odejsc na zasluzona emeryture i nie osmieszac sie. Przeziez kiedys grali w dobrych filmach-po co zacierac tamto wrazenie Edytowane 10 Października 2006 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Crank- 9/10 mocny film troche, czasami aż zadziwiajacy niektórymi akcjiami, ale ogólnie akcja non-stop, a zakończenie irytujące ;]. POLECAM!! Na dniach obejrze jeszcze Click'a którego tak zachwalacie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Wykolejony - Dla mnie rewelka, 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Click - gdy tylko zobaczyłem reklamy w TV wiedziałem, że muszę obejrzeć ten film :), 8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 World Trade Center - ogólnie to jest dobry. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Bardzo mi się podobały te akcje ratunkowe ,no i zdjęcia pod samymi gruzami bliźniaczych wież. Film raczej poważny i nakręcony solidnie. Przyczepię się jedynie że praktycznie nie pokazali samolotów wbijających się w płn. i płd. wieżę a skupili się bardziej na ratownikach (policjantach) ,którzy zostali zasypani pod tym centrum handlowym. Druga część filmu to już praktycznie akcja skupiona na 2 ratownikach którzy przeżyli zawalenie się wież i ich rodzinach. Spodziewałem się lepszego przedstawienia samego ataku i samych terrorystów ,jak to przygotowali itd. Oczywiście wiem z oficjalnych źródeł (media) jak to niby było naprawdę ,ale w filmie mogli to pokazać. Podsumowując uważam że to solidne kino i dobrze nakręcone. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Devil, to nie mial byc film o zamachu i terrorystach (od tego jest film Lot 93). WTC jest holdem dla ratownikow. Scarface: The World Is Yours - Al Pacino w swoim zyciowym filmie obok drugiej czesci Ojca Chrzestnego. Tutaj bardziej brutalny i narwany. Majstersztyk kilku kolesi (Olivera Stone`a, Briana dePalmy i Bregmana). Nie ma skali ocen dla tych dwoch produkcji. Oczywiscie przypomnialem sobie film bo wczesniej juz go widzialem. W gazecie Film nabylem sobie wersje DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Scarface: The World Is Yours(...) W gazecie Film nabylem sobie wersje DVD film, w ktorym ponad 200 razy pada slowo "fuck" - co daje srednio ponad 2 "fucki" na minute. teraz to tak nie przeraza, ale w roku 1983 byl to ewenement. ciekaw jestem, jakie dali tlumaczenie na to DVD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A jak myslisz ? W sumie w slangu amerykanskim slowo fuck uzyte miedzy roznymi slowami moze roznie oznaczac i roznie mozna tlumaczyc. Ale tlumacz raczej doslownie tego nie robil :/ Nie przeszkadza to jednak w odbiorze filmu bo "whata fuck you gona do now you piss of shit, you fucking cocksucker". Po angielsku to jakos brzmi, a przetlumaczone idealnie jest smieszne w polskim jezyku. A poza tym mozna oczywiscie lektora wylaczyc i mozna sie rozkoszowac oryginalna wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Jakies napisy by sie zdaly, bo imo lektor psuje caly film. Do tego w filmie mamy wywiad z Alem i wiele informacji na temat samego filmu - co, gdzie, jak i ile razy 'fuck' :lol:. Dalem to w topicu smiechu ale tutaj tez zapodam;] Edytowane 11 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Crank- zaj.. yy swietny film, akcja jest od poczatku do konca filmu, jak ktos ogladal Running Scared to bedzie wiedzial o czym mowie. Naprawde polecam Edytowane 11 Października 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Głośniej od bomb - film o miłości, starciu młodych z brutalną polską rzeczywistością... polecam, szczególnie młodym ludziom! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Click- 9/10 świetny film, wielkie brawa dla Adama Sandlera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Jak wyżej ;] Click - 9/10 ;) Świetny film i pomysł :] //// Muszę zobaczyć Crank'a jak tu tak wszyscy chwalą [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Crank jest dobry, scena w chinatown rządzi :). Oglądał już ktoś nowych jakcassów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Też Cranka zobacze dziś raczej... Mam nadzieję, że to jest ta jedna z ambitniejszych ról Stathama ;] al a "London" czy "Rewolwer". BTW. Nie macie wrażenia że od kilku miesięcy nic ciekawego nie ma ? Sama kicha ostatnio :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Plan Lotu z Jodie Foster. Zszokowalem sie, ze mozna jeszcze w hollywood zrobic dobra sensacje. Swietne kino akcji troche spokojniejsze od standardow dzisiejszych i wyszlo z tego mocne kino z nie dokonca pewna koncowka. Mnie sie bardzo podobal, nawet sie nie spodziewalem - 8,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 "Sezon na misia" - ogladaj juz ktos ta animacje? Niby w zwiastunie teksty ciekawe ;) A nie chcialbym aby sie okazlo, ze film jest glownie dla 10-latkow :D I co ciekawszego to pokazali w zwiastunie, a reszta klapa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Jakby ktoś nie wiedział i nie oglądał jeszcze to w TVN właśnie leci Vinci (premiera telewizyjna) imho bardzo fajny film Polecam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Matador ... spodziewałem się lepszego filmu...wyszło imho tak o...6+/10... Vinci... wieki temu zdążyłem obejrzeć na C+... też średni film... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Slither - nie wiem co mnie zachęciło do obejrzenia tego, pewnie wolne popołudnie i ocena na imdb.com (6.6/10 (5,272 głosów))...nie wiem dlaczego jest ona taka wysoka, ani to śmieszne ani strasznie imho 0/10, na prawdę szkoda marnować na to czas. Nie mam nawet za co dać punktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Vinci to super film,co wy mówicie że zły :). Jutro za to w TVP "osada" wegług ,mnie film godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Wlasnie jestem po projekcji filmu Wiatr buszujacy w jeczmieniu (Wind That Shakes the Barley). Imo swietne kino naprawde warte obejrzenia. Jedynym 'minusem' filmu jest to, ze po jego obejrzeniu moje samopoczucie uleglo wyraznemu pogorszeniu. :-| Dobranoc. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mysle, ze ten cytat najlepiej oddaje przekaz filmu "W wojnie domowej linia ognia jest niewidoczna - przechodzi przez serca." Edytowane 13 Października 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Wlasnie jestem po projekcji filmu Wiatr buszujacy w jeczmieniu (Wind That Shakes the Barley). Imo swietne kino naprawde warte obejrzenia. Jedynym 'minusem' filmu jest to, ze po jego obejrzeniu moje samopoczucie uleglo wyraznemu pogorszeniu. :-| Dobranoc. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mysle, ze ten cytat najlepiej oddaje przekaz filmu "W wojnie domowej linia ognia jest niewidoczna - przechodzi przez serca." tez widzialem niedawno złota palma w Cannes w tym roku imho niezasluzona, bo nic nadzwyczajnego. film oparty na historycznych wydarzeniach i tyle a kogo zainteresuja te wydarzenia to juz druga sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...