Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

DO nowego numeru "Filmu' dodano Czlowieka z blizna . Wstyd sie przyznac, ale nie mialem okazji go zobacxzyc, a podobn ojest rewelacyjny. Wlasnie sie za niego biore ;]

Scarface jest DVD czy jakies dziwactwa SVCD ?

Ile kosztuje gazetka "Film" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weekend Braci Cohen mialem.

zatem po kolei:

Barton Fink - 9/10 - jeden z najgenialniejszych filmow wszechczasow. Barton Fink sjedzjal tyle i nie pisal nic ;)

Fargo - 8/10 - doskonaly, genialny, rewelacyjny Steve Buscemi. film raczej na zimowy wieczor niz jesienny, ale nie zmienia to faktu, ze... "ze wzgeldu na szacunek dla zmarlych zmieniono jedynie imiona bohaterow"

Big Lebowski - 8/10 - Dude - dobrze wiedziec, ze gdzies tam zyje Dude. Koles. po prostu. i ze nowy Dude jest juz w drodze.

Oh Bother where art thu? - Bracie gdzie jestes? - 7/10 - jednak lubie Clooneya ;)

ogolnie kawal fajnego kina mi sie przytrafil weekendowo. co polaczywszy z plugawa pogoda na dworze dalo dobrze spedzony czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG ludzie - nie kupujcie wydań z gazety. Jesli film ukazuje sie w gazecie to znaczy, ze lada chwila bedzie tez do kupienia osobno za 9.99 albo i taniej (4.99) w Media Markt, w normalnym pudełku i bez reklam na początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11:14 - kolejny film z gatunku "mozaiki". Dosc ciekawy, choc do filmow Guya Ritchiego (Snatch, Lock Stock & 2 Smoking Barrels) czy kultowego Pulp Fiction sporo brakuje. Z reszta nie ma co porownywac. Fabula niezla, muzyka dosc ciekawa (Clint Mansell [;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11:14 rzeczywiscie jest nice ;]

Obejrzalem dopiero dzisiaj 'Wszyscy jestesmy Chrystusami' - ogolnie mi sie podobal, ale po malu zaczynalem miec dosc tego pijactwa i az mi sie nie dobrze robilo... ile mozna patrzec na loosera zataczajacego sie z butelka pod nosem? Ale ogolnie - film niezly.

Scarface na dvd w 'filmie' kupilem za 10 zl (9.99 chyba nawet) - wiem, bo mialem dyszke cala przy sobie ;]. Reklam nie ma zadnych, na poczatku jakies bzdury ze nie mozna kopiowac itp itd i ogolnie wydanie niezle - a i bedzie co poczytac, bo jest obszerny wywiad z Alem Pacino.

// jest wersja z plyta dvd i bez - uwazajcie co kupujecie ;)

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Click - 9/10 Potwierdzam za reszta-swietny film.Polecam

Hard Corps - 4/10 - Van Damme podobnie jak Segal powinni juz chyba odejsc na zasluzona emeryture i nie osmieszac sie. Przeziez kiedys grali w dobrych filmach-po co zacierac tamto wrazenie

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

World Trade Center - ogólnie to jest dobry.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Bardzo mi się podobały te akcje ratunkowe ,no i zdjęcia pod samymi gruzami bliźniaczych wież. Film raczej poważny i nakręcony solidnie. Przyczepię się jedynie że praktycznie nie pokazali samolotów wbijających się w płn. i płd. wieżę a skupili się bardziej na ratownikach (policjantach) ,którzy zostali zasypani pod tym centrum handlowym. Druga część filmu to już praktycznie akcja skupiona na 2 ratownikach którzy przeżyli zawalenie się wież i ich rodzinach. Spodziewałem się lepszego przedstawienia samego ataku i samych terrorystów ,jak to przygotowali itd. Oczywiście wiem z oficjalnych źródeł (media) jak to niby było naprawdę ,ale w filmie mogli to pokazać.

Podsumowując uważam że to solidne kino i dobrze nakręcone. 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil, to nie mial byc film o zamachu i terrorystach (od tego jest film Lot 93).

WTC jest holdem dla ratownikow.

Scarface: The World Is Yours - Al Pacino w swoim zyciowym filmie obok drugiej czesci Ojca Chrzestnego. Tutaj bardziej brutalny i narwany.

Majstersztyk kilku kolesi (Olivera Stone`a, Briana dePalmy i Bregmana).

Nie ma skali ocen dla tych dwoch produkcji. Oczywiscie przypomnialem sobie film bo wczesniej juz go widzialem. W gazecie Film nabylem sobie wersje DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scarface: The World Is Yours(...) W gazecie Film nabylem sobie wersje DVD

film, w ktorym ponad 200 razy pada slowo "fuck" - co daje srednio ponad 2 "fucki" na minute. teraz to tak nie przeraza, ale w roku 1983 byl to ewenement.

ciekaw jestem, jakie dali tlumaczenie na to DVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myslisz ?

W sumie w slangu amerykanskim slowo fuck uzyte miedzy roznymi slowami moze roznie oznaczac i roznie mozna tlumaczyc.

Ale tlumacz raczej doslownie tego nie robil :/

Nie przeszkadza to jednak w odbiorze filmu bo "whata fuck you gona do now you piss of shit, you fucking cocksucker". Po angielsku to jakos brzmi, a przetlumaczone idealnie jest smieszne w polskim jezyku.

A poza tym mozna oczywiscie lektora wylaczyc i mozna sie rozkoszowac oryginalna wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies napisy by sie zdaly, bo imo lektor psuje caly film.

Do tego w filmie mamy wywiad z Alem i wiele informacji na temat samego filmu - co, gdzie, jak i ile razy 'fuck' :lol:.

Dalem to w topicu smiechu ale tutaj tez zapodam;]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plan Lotu z Jodie Foster. Zszokowalem sie, ze mozna jeszcze w hollywood zrobic dobra sensacje. Swietne kino akcji troche spokojniejsze od standardow dzisiejszych i wyszlo z tego mocne kino z nie dokonca pewna koncowka. Mnie sie bardzo podobal, nawet sie nie spodziewalem - 8,5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Sezon na misia" - ogladaj juz ktos ta animacje?

Niby w zwiastunie teksty ciekawe ;)

A nie chcialbym aby sie okazlo, ze film jest glownie dla 10-latkow :D

I co ciekawszego to pokazali w zwiastunie, a reszta klapa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slither - nie wiem co mnie zachęciło do obejrzenia tego, pewnie wolne popołudnie i ocena na imdb.com (6.6/10 (5,272 głosów))...nie wiem dlaczego jest ona taka wysoka, ani to śmieszne ani strasznie imho 0/10, na prawdę szkoda marnować na to czas. Nie mam nawet za co dać punktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie jestem po projekcji filmu Wiatr buszujacy w jeczmieniu (Wind That Shakes the Barley). Imo swietne kino naprawde warte obejrzenia. Jedynym 'minusem' filmu jest to, ze po jego obejrzeniu moje samopoczucie uleglo wyraznemu pogorszeniu. :-| Dobranoc.

Mysle, ze ten cytat najlepiej oddaje przekaz filmu "W wojnie domowej linia ognia jest niewidoczna - przechodzi przez serca."
Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie jestem po projekcji filmu Wiatr buszujacy w jeczmieniu (Wind That Shakes the Barley). Imo swietne kino naprawde warte obejrzenia. Jedynym 'minusem' filmu jest to, ze po jego obejrzeniu moje samopoczucie uleglo wyraznemu pogorszeniu. :-| Dobranoc.

Mysle, ze ten cytat najlepiej oddaje przekaz filmu "W wojnie domowej linia ognia jest niewidoczna - przechodzi przez serca."

tez widzialem niedawno

złota palma w Cannes w tym roku

imho niezasluzona, bo nic nadzwyczajnego.

film oparty na historycznych wydarzeniach i tyle

a kogo zainteresuja te wydarzenia to juz druga sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi