benny Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Po męczeniu sie na laptopie w końcu postanowiłem złożyć stacjonarke:) Na razie mam na oku coś takiego http://www.morele.net/inventory/info/e9u5d8/ Dajcie znać czy wszystko gra i co ewentualnie byście zmienili:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Kartę zmienił bym na sporo tańszego R9 290 np. od Asusa za 1 429 zł a te ~400 zł różnicy dopłacił do lepszej budy i lepszego zasilacza . Karta - Asus R9 290 4GB DDR5 DC2 - 1 449 zł Buda - Fractal Design Define R4 Black Pearl USB 3.0 - 379 zł . Zasilacz - XFX XTR 550W - 353 zł . Dużo lepsza buda i znacznie lepszy , modularny zasilacz z certyfikatem 80+ Gold i trybem pół pasywnym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benny Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzieki za rady:) a powiecie mi dlaczego zamiast kreconego gtxa polecanie r290? z tego co czytalem dosc znacznie roznia sie osiagami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Znacznie ? Nie różnica jest taka że w jednych grach ma lekką przewagę R9 290, a w innych GTX 780. A najczęściej są one porównywalne. Nie jest to różnica warta dopłaty. Bierz R9 290 bo jest to obecnie najbardziej opłacalna karta. A kręconych kart i tak nie warto brać, bo można to samemu uzyskać w prosty sposób instalując MSI Afterburner. Tu masz test z naszego portalu: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_amd_radeon_r9_290_sapphire_trix_vs_asus_directcu_ii?page=0,10 Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benny Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Masz racje, jaki konkretnie model mogłbys polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...