danieldz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Wiem ze to nie jest ten dzial ale nie chcialem tamtych zasmiecac bo pewnie odpowiedz juz kiedys padla na moje pytania, niesteyt nic nie znalazlem dotyczace akurat mojego przypadku. Otoz mam pytanie jak sprawdzic czy dysk ma bad sectory pod WIN XP - w win xp nie ma tradycyjnego scan diska ktory pokazuje ile jest uszkodzonych sektorow niestety...totez jakiego programu mam uzyc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 ale jest checkdisk działający z wiersza poleceń. Wpisz chkdsk /? to dowiesz sie wszystkiego o korzystaniu z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 thx very much sgj o tym to akurat nie wiedzialem...:(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ale check disk nie pokarze ile badow powstalo od ostatniego formatu/chyba ze akyrat dysk nie mogl odczytac z jakiegos sektoru i wpisal go na liste uszkodzonych - najlepiej zrobic czysta dyskietke dosowa (startowa)i sformatowac dosowym formatem (bez flagi /q) wtedy on ci pokarze ilosc badow or zrobic scandisk dosowy ale pelny ze skanowaniem sektorow a w xp przeciez mozna tez zrobic skandisk dysku pelny ze skanowaniem sektorow- klikasz prawym przyciskiem na dysk narzedzia - >scandisk i ustawiasz pelny - tyle ze trwa to dosyc dloogo (jesli cos zle napisalem to sorry ale aktualnei siedze na 98 i nie mam jak sprawdzic :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zerknij do FAQ, 2002JSQ napisał poradnik jak poradzić sobie z badami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...