ketus Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Zaangażowano mnie w znalezienie zestawu dla siostrzeńca, który lubi grać i kręci go kręcenie (chociaż chyba nie miał styczności z poważnym OC ) ;) z różnych tematów na tym forum, udostępnionych koszyków etc. zrobiłem coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/Oj26xz/ Prośbę mam taką żebyście Panowie i Panie popatrzyli na powyższe czy całość będzie kompatybilna i efektywna. - monitor i inne peryferia już są, - Siostrzeniec nie chce grafy od amd, bo nie ( nie pytajcie, nie wiem ) - Procek też musi zostać bo sobie upatrzył. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Ta karta od EVGA to przesada , za nie wiele więcej można już dostać dużo lepsze R9 290 ale skoro siostrzeniec nie chce to nie . Z GTX-ów proponuję Asus GTX770 2GB DDR5 DC2 za 1 239 zł ew. Gigabyte GTX770 2GB DDR5 WF3 za 1 189 zł . Reszta może być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketus Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) a dlaczego EVGA to przesada? Zapewniają gwarancję, która nie upływa nawet po zmianie chłodzenia ani OC. Czy takie zabezpieczenie (+ fantastyczna jakość wykonania - wg "internetu") nie jest tego warta? Edytowane 3 Września 2014 przez ketus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Te chłodzenie SCX na EVGA wcale szału nie robi ;) Można zachwycać się wyglądem i supportem i to wszystko. Szkoda że Twój kuzyn nie chce komponentów AMD. Za ~ 3600 PLN dostałby R9 290, która to jest kartą wydajniejszą od 770-tki. http://www.morele.net/inventory/info/85ct/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketus Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Ta karta od EVGA to przesada , za nie wiele więcej można już dostać dużo lepsze R9 290 ale skoro siostrzeniec nie chce to nie . Wiesz, o gustach podobno się nie dyskutuje :) ok, to zmienię na tego asusa. Jakbyście jeszcze mogli polecić jakieś chłodzenie do tego procka żeby cicho było i się zmieściło obok tych G.Skillów Nie chciałbym się machnąć w obliczeniach o 2mm... dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 G.Skille mają w części demontowalny radiator. Można upchać Grandisa lub HR-02 BW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...