MISI3K Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Witam, przeglądam forum od jakiegoś czasu, postanowiłem w końcu odezwać się.Mam taki zestaw kupiony 3 lata temu:-procesor: Intel Core i5-2500K, 3,3GHz, LGA1155 -chłodzenie procka: silentiumPC fortis HE1225 -płyta główna: ASRock P67 PRO3 -ram: 2x2GB 1333MHz CL9 Goodram -HDD: Samsung 500GB 16MB cache SATA II F3 -grafika: Gigabyte Radeon HD6950 2GB DDR5 -zasilacz Antec TruePower New 650W -obudowa: Aerocool VS-9 windows 7 x64 Zaznaczam że nie robiłem jeszcze OC ani innych zabiegów poza optymalizacją systemu - nie było mi to potrzebne. Chodzi mi o dostosowanie sprzętu do grania w ARMA3 multi na wyższych ustawieniach graficznych niż standard/high z ewentualnym streamowaniem/nagrywaniem. Czytałem ostatnio sporo o OC i wychodzi na to że zestaw mam dobry do podkręcania. Co ogranicza mojego pc? W co warto zainwestować, co podkręcić aby wycisnąć lepsze detale przy zachowaniu tych >40fps? Cena nie gra roli (w granicach rozsądku, nie chce wymieniać kompa tylko go podkręcić :] ) Podłącze pod tego posta jeszcze jedno pytanie: Kolega mówił mi kiedyś o możliwym podkręceniu mojej grafy związanym z przełącznikiem który się na niej znajduje. Chłopak gadał głupoty czy może coś tam siedzi? Pozdrawiam. Edytowane 12 Września 2014 przez MISI3K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Jesli chodzi o Arme to interesuje cie tylko i wylacznie CPU, i niestety musze cie zmartwic ale nawet po ekstremalnym OC roznica nie bedzie kolosalna bo to w duzej mierze problem silnika gry, ale oczywiscie bedzie sporo lepiej. Takze wyciskaj z tego 2500k ile wlezie, reszty nie musisz ruszac. Ponizej masz orientacyjny przyrost wydajnosci w tej grze po OC. (inny CPU) To jest na singlu wiec roznice sa spore, jesli chodzi o multiplayer na duzych mapach / rozbudowanych modach przyrost bedzie mniejszy. Edytowane 12 Września 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...