Skocz do zawartości
LauviahPL

Gaming PC do 6000

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje mocnego komputera, który starczy na kilka ładnych lat.

Komputer będzie głównie używany w celach gamingowych.

Poniżej to co sam skleciłem.

http://www.morele.net/inventory/info/EyOyGZ/

Prosiłbym o zweryfikowanie i doradzenie czy zestaw ten ma ręce i nogi...

Edytowane przez LauviahPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta , ram , zasilacz i chłodzenie do zmiany .

MSI Gaming 7 to przesada , spokojnie starczy wersja Gaming 5 czy nawet Gaming 3 ew. Asrock Z97X Killer .

Do Z97 warto brać ramy 2 133 mhz np. G.Skill RipjawsX DDR3 2x4GB 2133MHz CL9 za 355 zł .

Zasilacz zmień na XFX XTR 550W - ma lepszą elektronikę i tryb pół pasywny .

To pseudo WC Anteca to wyrzucanie kasy w błoto , przy glucie pod IHS-em w tym I5 max. co bym dawał to Thermalright HR-02 Macho Black White za 175 zł , inne nie spełnią swojej roli.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, a co z obudową? Bo do końca nie jestem przekonany, czy to dobry wybór...

A co nie tak z płytą główna bo na dzień dzisiejszy różnica pomiędzy 5, a 7 to około 80 zł... Jest sens oszczędzać?

Nie warto dokładać nawet do 5 bo to są płyty pod SLI głównie. 7 zreszta jest dla entuzjastów, a nie tylko pod SLI. Ma pare bajerów, które sa IMO zbędne. 3 ma zdaje się ten sam układ audio i karte sieciową. Ja bym brał Gaming 3. Jak w tej cenie niezła płyta z dobrą sekcją zasilania i porządnym audio.  Co do obudowy to  może Corsiar 330R. Sam mam i bardzo cichutka obudowa. Inna opcja to  http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r4-black-pearl-usb-3-0-fd-ca-def-r4-bl-517874/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu ma być za mocna. i5 4690K nawet bez większego  OC będzie wystarczał do 780Ti. To bardzo wydajny procesor. 

Co od obniżkie cen to prędzej od AMD spodziewałbym. Nvidia obniży cenę, ale nie tak od razu i pewnie symbolicznie. Za dużo nie mogą, bo odpowiednia różnica w cenie musi byc zachowana, tak by nowe karty sie sprzedawały. Jak chcesz zaoszczędzić to kup R9 290x.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi