sammy69 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Witam! Kupiłem wymarzoną obudowę do media center http://www.frazpc.pl/artykuly/266181,SILVERSTONE_GRANDIA_GD05_-_Obudowa_w_rozmiarze_HTPC.html tylko że model GD09 z USB 3.0 z przodu, reszta jest identyczna. I teraz wsadziłem w to G3258 na ASRock H81M HDS. Szukam chłodzenia które jest wydajne na tyle żeby podkręcić tego Pentiuma na 4,5 i trzymać niskie temperatury, do tego w miarę możliwości cicho i maksymalnie 12 cm wysokości. Mam dylemat czy coś będzie na tyle wydajne z radiatorów. Znacie coś dobrego, czy mam się nie wygłupiać i zwodować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 GD09 mieści coolery o maksymalnej wysokości 138 mm . Z pasujących chłodzeń jest Prolimatech Samuel 17 ( sam albo w wersji z już zamontowanym wentylatorem LP za 211 zł ) , Scythe Kozuti/SHURIKEN REV.B/Big Shuriken 2 Rev. B , PHANTEKS PH-TC90LS ew. PHANTEKS PH-TC14CS - bez wentylatorów powinien wejść bez problemu , z wentylatorami to już na styk ( ma 138 mm wysokości z 2 wentylatorami ) . Albo Thermalright True Spirit 90 M Black White za 112 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sammy69 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Thermalright True Spirit 90 M Black White jak kupie to chłodzenie to teraz lepiej wiatrak z obudowy ten co będzie po przeciwnej stronie od wiatraka coolera mam skierować na wrzucanie powietrza dodatkowego na radiator, czy może lepiej żeby odbierał i wyrzucał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...