kandi Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Witam ,wlasnie wczoraj stalem sie szczesliwym posiadaczem Szafira 9800 Pro 128 MB (380@680) i powiem tak karta kreci sie srednio ,z jedynych testow jakie na razie udalo mi sie zrobic to oba 3dmarki (Cat. 3.5) jesli ktos jest zainteresowany to mowcie jakie benchmarki jeszcze zrobic ,sama karta wyglada tak : Po zalozeniu osmiu radiatorow na pamieci , karte udalo sie puscic stabilnie na 740 MHz ,acha kosci sa na SAmsungach : jesli chodzi o Core , to tylko 410 MHz ,na 420 MHz - 3DMARK 2003 test "MOTHER NATURE" i pojawiaja sie wyskakujace na wodzie charakterystyczne kropeczki . OK to na razie tyle :mrgreen: zaraz postaram sie dac wyniki z UT2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 daj dokladniejsze zdjecia ^^ zmien chlodzenie na rdzeniu (zdejmij tego shim'a) + dobry radiatorek (miedz darox :D) + as3 i powiedz jak wtedy sie kreci... swoja droga to rdzen ci sie fatalni kreci : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jakby pojechal z Core conieco, + pamiecie non dual ale wiekrze fsb :) to 20 000 by dostał w 3dmarku 2001 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 daj dokladniejsze zdjecia ^^ zmien chlodzenie na rdzeniu (zdejmij tego shim'a) + dobry radiatorek (miedz darox :D) + as3 i powiedz jak wtedy sie kreci... swoja droga to rdzen ci sie fatalni kreci : OK mam reszte zdjec (tylko nie myslcie ze to ja robile cyfrakiem :wink: ) Jesli chodzi o Core to rzeczywiscie Makabra :!: Zmienic radiator bardzo bym chcial ale jaki dac????????Moze chodzilo ci o jakis straszy pod CPU :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ile zaniego dales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 no i stalo sie zjebalem Szafira :( , chcialem zmienic coopera na Titana ,ok udalo sie ale za bardzo sie grzal wiec wrocilem do standardu ,wczesniej posmarowalem jeszcze ASIII ,wlaczylem 3dmarka 2001 wszystko spoxo ,ale problem sie zaczal przy 3dsmarku 2003 tzm na BATTLE of PROXYCON wyskakuja kropki tak samo dzieje sie na testach TROLLE i TROLLS of LAIR zegary mam wszystkie na default i guzik ,nic tylko kulka w leb , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 wyczysc gpu, moze pasta dostala sie tam gdzie nie powinna (przewodzi prad) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Zjebać karte za tyle kasy ja bym sie chyba powiesił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 mój "Mint" chodzi na 450/370 bez wymyślnego chłodzenia (ten Mint to Ati) - ale na oko ten szafir to tez ati... btw - usunąłeś to żółte paskudztwo?? to był błąd... wyglada na to że AS3 nie przewodzi w grubych warstwach za dobrze... bo miałem tak samo w moim R9700 (ale na szczęście wymienili...) tobie tez wymienią - o ile nie zostawiłeś za dużo śladów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 u mnie byla srebrna pasta ale taka ze przyklejala sie do Coopera , w sumie chyba by sie zgadzalo to z ASIII tak samo mialem przy zakladaniu pasty na NB (wieczne zwiechy) dopiero jak posmarowalem zwykla biala pasta silikonowa bylo ok , tak samo zrobie jutro z tym szafirem zobaczymy , dzieki za pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 nie chcialo mi sie juz bawic z tym szafirem ,odeslalem go do Serwisu ,na razie jade dalej na GF4 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Moj FIC gnal na 440MHz/760MHz przy defaultowym chlodzeniu. Teraz mam FX5900, a to inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hehe hej Lancer i jak sie tera czujesz zmieniajac na jak sie okazalo wolniejsza karte? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 swietnie. w koncu to FX :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 8O kurde czlowieku ale masz gutes problemy 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 po twoim komentarzu widac ze problemy masz ty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 lancer bądz czlowiek - dawaj linka do 3d3 marka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 hehe , dostane kase spowrotem za tego szafira ,czas rozgladac sie za inna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 lancer bądz czlowiek - dawaj linka do 3d3 marka http://service.futuremark.com/compare?2k3=1017111 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 lancer bądz czlowiek - dawaj linka do 3d3 marka http://service.futuremark.com/compare?2k3=1017111 Musze przyznac ze w Polsce sie poprawia. Nawet w Kanadzie jeszcze GF FX 5900 kupic nie mozna! PS: Nie to ze bym chcial. ATI jest nadal gora ale to jest z pewnoscia ciekawostka dropsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 coś ten FX niejest taki mega - tylko 100 punktów więcej niż mój R - a proca masz na oko 30% szybszego... (wg d3d) http://service.futuremark.com/compare?2k3=1015601 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 coś ten FX niejest taki mega - tylko 100 punktów więcej niż mój R - a proca masz na oko 30% szybszego... (wg d3d) http://service.futuremark.com/compare?2k3=1015601 tylko nie mow Fit ze na Core 452 Mhz 8O nie masz artefaktow :roll: no chyba ze zalozyles jakies extra chlodzenie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 nie mam - standardowe chlodzenie - czekam na bloczki od popixa... (ale buda otwarta - przy zamknietej po jakims czasie kropki zaczynaja od czasu do czasu migać) zresztą widzialem na sieci ze biegaja na 470 wiec to zaden wyczyn natomiast RAMy są twarde 370 i ani MHz więcej (skok jest i tak 6,25MHz :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Co myslicie o tej bestii :twisted: :twisted: http://www.guru3d.com/miraserver/backend/imageview.php?image=402 http://www.guru3d.com/miraserver/backend/imageview.php?image=380 gdzie by nie patrzec to radiatory :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 piekna - ale pewnie droższa o 300pln :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 http://content.guru3d.com/admin/imageview.php?image=808 Albo o tej. Gainward FX Powerpack - GeForce FX 5900 128 MB Model: Ultra:1200 XP - Golden Sample $750CAN !!!!!!!! Chyba by mnie pogielo jak bym sobie karte za tyle kasy kupil Ale swiatelka sa przednie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...