Iceman299 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad zmianą procesora na coś wydajniejszego. Moja obecna konfiguracja sprzętowa wygląda następująco:Płyta główna: ASRock M3A770DEProcesor: AMD Athlon II X3 435Karta graficzna: Sapphire Radeon HD 7770 GHz EditionZasilacz: MODECOM MC 530 CARBONPamięć RAM: 6GB (OCZ PLATINUM 2x1GB + OCZ GOLD 2x2GB)Monitor: LG E2242C-BNSystem: Win 7 64bitAthlon który posiadam miewa dosyć potężne skoki użycia nawet w stanie bezczynności systemu potrafi z 3-4% podbijać nawet do 80%, totalnie nie wiem czym to jest spowodowane, pasta była wymieniana jakieś pół roku temu i w dalszym ciągu, te skoki miały miejsce. Znajomy z pracy polecał mi AMD Phenom II x4 955 w wersji Black Edition, jednak ciężko jest go znaleźć w miarę korzystnej cenie. On sam ma takowy procesor i chwalił go sobie, zwłaszcza jeśli chodzi o OC. I tutaj moje pytanie, czy ten procesor faktycznie jest taki dobry, czy może moglibyście polecić mi coś innego? Zamierzam również wymienić pamięć RAM (te 2 kości po 1GB) i dokupić jeszcze 4GB. Nie będę ukrywał, że powoli, jak najtańszym kosztem, składam sprzęt pod Wiedźmina 3 oraz GTA V, bo chciałbym w miarę płynnie ograć te tytuły a przy obecnej konfiguracji (zwłaszcza jeśli chodzi o procesor) będzie to awykonalne. Poza tym komputer po prostu służy mi do pracy, przeglądania internetu czy oglądania filmów. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 W tej cenie nic innego poza wspomnianym X4 955 czy X4 965 nie dostaniesz . Np. tego 955 za 294 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...