jezol Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Witam, Dawno nie siedziałem w sprzęcie więc proszę o pomoc w dobraniu podzespołów. Komp raczej do Visual Studio, okazjonalnie Photoshop, netu i ram w miesiacu diablo 3. Posiadam: Chiefteca 500 wat Dysk samsunga 840 ssd 250GB jakies stare dvd. raspberry pi jako dysk sieciowy. Wybrałem: http://www.morele.net/inventory/info/hjpu43/ Od kompa oczekuje żeby przez najbliższe pare lat (3-4) działał w miarę sprawnie. 5 lat temu popełniłem błąd bo wybrąłem taniszą płytę główną i miałem z nią straszne problemy, nie trzymała napięć i trzeba było w biosie dużo się naustawiać żeby działała poprawnie więc tym razem chciałbym pożądną p. główną. Do Kompa chciałbym podpiąć 2 monitory: 1. 2048x1152 2. 1920x1080 pł. główna ma dvi i hdmi - da rade ze zintegorwanej k. graficznej pociągnąć 2 monitory ? PS. Kości pamięci mają być x2 = 16GB Edytowane 9 Października 2014 przez jezol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Taniej dostaniesz Asrocka H97 Pro4 bo za 317 zł. Ramy zmień na Crucial Balliastix 2x8GB DDR3 1 600 mhz CL9 za 559 zł , wyjdzie tanie niż 2x Goodram a kości 1 866 mhz przy chipsetach serii H nie wykorzystasz . Procka zmień na nie wiele droższego I5 4590 . Chłodzenie proponuję Raijintek Themis za 95 zł - tańsze i cichsze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Themis cichszy? Jako osoba, która miała do czynienia z wentylatorami zarówno SPC i Raijintek śmiem w to wątpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Themis może być głośniejszy, bo wentylatorki Raijinteka nie są cichawe, ale za to Themis będzie wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 Czasami Fortis 2 nie jest lepszy od Fery 2 ? mi nie chodzi o zbijanie ceny. Jak widzicie budzet to 2k = 2000zl a dobrane czesci sa w okolicach 1800. Chce dobrac jak najlepsza wydajnoc/jakosc. Jeszcze znalazlem Scythe Mugen 4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 Jak pisałem wyżej z hardwaru wypadlem, czym sie rózni "K" ? tylko odblokowanym mnożnikiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...