Pr43zi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Witam wszystkich. Jestem nowym członkiem forum i od razu przychodzę do was z prośbą.Otóż mam zamiar złożyć komputer ale za cholere nie wiem jakie podzespoły do niego dobrać.I tu proszę o pomoc kogoś doświadczonego a mianoicie : Czy mógłby mi ktoś pomóc złożyć dość dobry komputer ?Ma to być komputer przeznaczony wyłącznie do gier i chcę aby bazował na karcie graficznej GTX 970 od MSI, model Gamingowy.Cena całego zestawu może sięgać do 4000zł.Rzeczy które najbardziej mnie interesują w zestawie to :- karta graficzna którą podałem wyżej- dysk SSD - dość dobry procesor - obudowa - chłodzenie - RAM - zasilacz - napęd Monitora nie potrzebuję bo mam w miarę nowy i dyski HDD też mam nowe więc to można przeskoczyć.Mam nadzieję że ktoś mi pomoże i z góry przepraszam że tak namąciłem w tym temacie ale nie wiedziałem jak sprecyzować swoją prośbę :)PozdrawiamBartosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Proponuję taki zestaw za 3 950 zł I5 4590 , MSI Z97 Gaming 3 , G.Skill Ripjaws X 2x4GB DDR3 2 133 mhz CL9 , MSI GTX970 4GB Gaming , Crucial MX100 128GB , Zalman Z9 U3 i Cooler Master G550M 550W . Czas realizacji zamówienia to ok. 4-5 dni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr43zi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Proponuję taki zestaw za 3 950 zł I5 4590 , MSI Z97 Gaming 3 , G.Skill Ripjaws X 2x4GB DDR3 2 133 mhz CL9 , MSI GTX970 4GB Gaming , Crucial MX100 128GB , Zalman Z9 U3 i Cooler Master G550M 550W . Czas realizacji zamówienia to ok. 4-5 dni . Zestaw bardzo ładny i cenowo też przyjemny dla oka :) I na nim pociągnę tak ze 2-3 lata bez wymiany podzespołów ? EDIT : Aaaa i napęd można skreślić bo wujek mi ma swój nowy odstąpić :) Edytowane 13 Października 2014 przez Pr43zi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Powinien choć nie gwarantują jak wydajne procki i karty będą za 2-3 lata ani jakie będą wymagania gier . Na razie w jednym i drugim jest mała stagnacja , nie ma jakiś większych rewolucji . Zapomniałem o chłodzeniu - pierwotnie był tam SPC Fera 2 za 95 zł ( konfig jest modyfikacje innego zestawu ) , po odliczeniu ceny napędu powinieneś się zmieścić w budżecie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr43zi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Powinien choć nie gwarantują jak wydajne procki i karty będą za 2-3 lata ani jakie będą wymagania gier . Na razie w jednym i drugim jest mała stagnacja , nie ma jakiś większych rewolucji . Zapomniałem o chłodzeniu - pierwotnie był tam SPC Fera 2 za 95 zł ( konfig jest modyfikacje innego zestawu ) , po odliczeniu ceny napędu powinieneś się zmieścić w budżecie . I to mi się podoba, dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 A jest jakiś sens kupować płytę za 459 PLN tylko pod obsługę szybszych pamiątek? :) Można zrobić taki myk: - kupić najtańsze mobo z chipsetem Z97: http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=Z97-P - G550M wymienić na PSU z certyfikatem GOLD: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-cs550m-modular-80-plus-gold-cp-9020076-eu-619730/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr43zi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 A jest jakiś sens kupować płytę za 459 PLN tylko pod obsługę szybszych pamiątek? :) Można zrobić taki myk: - kupić najtańsze mobo z chipsetem Z97: http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=Z97-P - G550M wymienić na PSU z certyfikatem GOLD: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-cs550m-modular-80-plus-gold-cp-9020076-eu-619730/ Hmm czyli co dokładniej mi proponujesz ? Bo wiesz zależy mi na tym żeby to już dobrze wszystko chodziło i nie było problemów na przyszłośc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volhir Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Powiem ze masz bardzo fajny budzet.. Proponuję taki zestaw za 3 950 zł Ten zestaw jest dobry, ale jezeli nie masz zamiaru robic OC to zmien plyte na H81M,b85m-d3h lub B85 PRO4.. Jezeli bys wybral np B85M-D3h to mozesz wybrać SSD MX100 256GB i dozucic te pare zloty do FERA2 jezeli praca BOX by ci przeszkadzala ;) Edytowane 25 Października 2014 przez Volhir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...