Skocz do zawartości
Łukaszenko

Msi gtx 970sli czy 980 oraz monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pytanie,lepiej kupić msi 2x gtx 970 czy pojedynczą gtx 980(w przyszłości dokupiłbym drugą).

I jeszcze jedno,jaki polecacie monitor do gier zastanawiam się na Asus PG278Q 2560x1440 144hz tylko nie wiem czy te dwie karty wykorzystają ten monitor i czy nie lepiej kupić 60hz.

Mój komputer:

I5 4690k

Msi gaming 7

G.Skill DDR3 16GB TridentX 2133MHz

SSD MX 100 256gb

Komputer w fazie składania,i jeszcze proszę polećcie jakiś zasilacz :wink2:

Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pytanie,lepiej kupić msi 2x gtx 970 czy pojedynczą gtx 980(w przyszłości dokupiłbym drugą).

I jeszcze jedno,jaki polecacie monitor do gier zastanawiam się na Asus PG278Q 2560x1440 144hz tylko nie wiem czy te dwie karty wykorzystają ten monitor i czy nie lepiej kupić 60hz.

Mój komputer:

I5 4690k

Msi gaming 7

G.Skill DDR3 16GB TridentX 2133MHz

SSD MX 100 256gb

Komputer w fazie składania,i jeszcze proszę polećcie jakiś zasilacz

Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup pojedynczą sztukę GTX 970. MSI albo Asusa. Dwie najlepsze propozycje pod względem możliwości OC, kultury pracy systemu chłodzenia i wyglądu :)

Na SLI będziesz narzekał przy okazji debiutu nowych tytułów. Z kolei zakup GTX 980 jest nieprzyzwoity z powodu jej wysokiej ceny.

Jako takie optimum, to widziałbym tu i7-4790K + GTX 970 + Gaming 5 + 8GB pamięci RAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi