Gość Michcio14 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 1) Czy on ma Flicker Free? 2) Nada się w miare do gier? IPS, 8ms. 3) Warto dopłacać względem P2414H za tą bardzo wąską ramkę http://www.x-kom.pl/p/169642-monitor-lcd-led-24-dell-u2414h.html?ceneo_spo=true Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarius Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm //Masz tu listę monitorów z FF. Ja osobiście chyba będę stawiał na Samsung LS24C750PS. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć dlaczego, ale zbiera całkiem fajne opinie. Ktoś się wypowie coś na temat tej matrycy MVA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 1 - nie. 2 - bardzo dobrze się nada. 3 - warto - ma większy wybór wejść, jest lepiej wykonany, wg. wielu testów jakość obrazu też jest minimalnie lepsza Wprawdzie oba mają 6bit+FRC, ale musiałbyś wyłożyć ok 1200zł minimum na monitor, który miałby pełne 8bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michcio14 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Według tej listy U2414H faktycznie ma Flicker Free ale ostatecznie wybrałem mimo wszystko P2314H i już do mnie jedzie (dzisiaj powinien być) Jarius, MVA to doskonałe kolory (nawet bym powiedział że lepsze niż IPS) i czerń ale za to minusem jest smużenie w grach, czyli do szybkich fps np. CS, Battlefield, Crysis i gier wyścigowych się nie nadaje za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Jarius, MVA to doskonałe kolory (nawet bym powiedział że lepsze niż IPS) i czerń ale za to minusem jest smużenie w grach, czyli do szybkich fps np. CS, Battlefield, Crysis i gier wyścigowych się nie nadaje za bardzo. Jakoś jak na razie jedynym monitorem 120Hz nie-TN jest FG2421, właśnie na MVA. Tak więc nie rozpowiadaj takich herezji. A ja pamiętam, jak z 7-8 lat temu kupiłem sobie Benq FP91GP i grało się na nim w UT naprawdę dobrze. W skrócie - jak się potrafi grać, to smużenie (oczywiście w rozsądnym zakresie) nie przeszkadza. A co, co mówią, że jest inaczej, to zwalają winę na sprzęt za swoje niepowodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michcio14 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Daj sobie ujemny pkt reputacji za wprowadzenie w błąd że U2414H nie ma Flicker Free I nie wiem czy bardzo dobrze się nada jak pisałeś, czas reakcji matrycy to 8ms, a to tak bardzo mało nie jest. I radzę doedukować się o matrycach MVA/AMVA+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarius Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Michcio nie wiem czy to ma flicker free, tutaj często wchodzą sprawy patentowe. Według testów tego monitora jest napisane, że działa jak z FF(czyli dla zwykłego uzytkownika jeden pies). Ten MVA, o którym właśnie pisałem posiada czas opóźnienia 5 ms. To już jest względnie dobry czas patrząc na pozostałe monitory. Trochę się zmieniły te MVA na dzisiejsze czasy ;]Mam nadzieję, że przy okazji testowania monitora napiszesz na forum parę słów i pomożesz innym dzięki temu wybrać monitor. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Przede wszystkim, kto patrzy na te 5ms, czy 8ms? Ten parametr jest tak 'elastyczny', że nic zupełnie nie mówi. 8ms IPS/MVA może być równie szybki, co 2ms TN, wszystko zależy od fantazji producenta przy określaniu specyfikacji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...