-Yamroz- Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Mam dwa wentylatory: 1.wentylator do obudowy 80mm Thermaltake Blue-Eye LED FAN link do danych: http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6167&sid=1 2.Thermaltake SMART FAN II link do danych: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=90 Jasno wynika ze najnizej ustawiony wentyl nr. 2 powinien duzo slabiej dmuchac niz ten wyzej. u mnie natomiast ten wyzej wogole nie dmucha. Swieci sie ladnie ale po co mi to skoro ja mam wiekszy przeplyw powietrz jak gwizdze ustami :?. Nie wiem co jest nie tak. Jak sprawdzic ilosc obrotow a jesli bedzie za mala to czy mozna go jakos puscic na wiekszych obrotach (zwiekszyc napiecie). Narazie dziala na standardowej (dolaczanej do pakietu) przelotce. (4 pin rodzielony na wentyl i drugi 4 pin). Co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Na jakim napieciu je pusciles???? Moze jest poprostu za niskie. Ja mam takie 2 w obudowie. Do tej pory je monitorowalem teraz tylko kontroluje potencjometrami. Chodza na 7~12V. Przeplyw jest raczej duzyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ale co kreci sie ten swieciacy czy nie :?: bo co znaczy nie dmucha ma slabe obroty czy wcale :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Kreci sie ale sila jego jest jak pierdniecie muszki owocowki... (w porownaniu do min. Smart Fana - a powinno byc poltora raza mocniej). BTW Nie znam sie - jak zmienic napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Kreci sie ale sila jego jest jak pierdniecie muszki owocowki... To sie nazywa porównanie homeryckie :D Sory ale ten tekst mnie rozbroił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 hahahahha mnie tez!! :D hahahahhahah rechocze jak głupi :/ :D hehheheh nieżłe :) fajny tekst.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 :?: moze jakis walniety - bo te 30cfm to czuc z daleka a podlaczyles go na 12V :?: jak ma monitoring obrotow to podlacz i sprawdz predkosc bo wg danych producenta niepowinno byc ponizej 1800rpm podwyzszanie napiecia (powyzej domyslnego +12V) mija sie z celem bo spalisz/zatrzesz lozysko PS a jak sprwadzasz ten "wiater" ktory robi ten wentyl - na sucho (czyli wentyl poza obudowa np trzymany w reku) czy juz zamontowany bomoze cos go zaslania i sie kreciale nie zasysa powietrza :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Sprawdzam raczka po wyjeciu z obudowy... A spytac sie chcialem jeszcze raz jak sprawdzic na jakim napieciu go puscilem?? mowilem jak jest podlaczony i nic wiecej nie wiem... A jesli sie okaze ze jest np na 5V czy 7V to jak go puscic na 12... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Sprawdzam raczka po wyjeciu z obudowy... A spytac sie chcialem jeszcze raz jak sprawdzic na jakim napieciu go puscilem?? mowilem jak jest podlaczony i nic wiecej nie wiem... A jesli sie okaze ze jest np na 5V czy 7V to jak go puscic na 12... zby miec pewnosc ze jest na 12V to: czarny kabel wentyla powinien laczyc sie z czarnym od zasilacza czerwony kabel wentyla powinien laczyc sie z zoltym od zasilacza ewentualnie nie podlaczaj (jak jest) doplyty tego kabla od mierzenia predkosci wtedy na 100% bedzie 12V i obroty na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...