R4VeN_pl Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Witam wszystkich. Ostatnio byłem tu jakieś 6 lat temu więc wiedza moja nie pozwala mi samodzielnie targnąć się na zakup nowego kompa, ale nadszedł znów taki czas, bo już gry słabiutko chodzą :((. Ma być szybko i cicho :). Budżet jak w temacie - GPU będzie dokupiony osobno (GTX 970), a na razie trzeba kupić budę i minimum podzespołów. Dlatego prośba o uwagi, bo nie wszystkiego jestem pewny. Ceny z Morele: Wątpliwości mam głównie ws. mobo i ramu , bo nie wiem, co tam się z czym gryzie itd. Chcę kupić 1 kość 8GB i po jakimś czasie dokupić drugą. Wentyl i SSD wezmę ze starego kompa więc tych elementów nie dyskutujemy. Obudowa: Corsair Carbide R300 - 269 zł PSU - Corsair RM 750 - 475 zł CPU - Intel i5 4690K - 919 zł MOBO - Gigabyte Z97 Gaming 3 - 456 zł RAM - Fury 8GB 1866 Savage CL9 - 356 zł HDD - WD RED 3 TB - 469 zł RAZEM: 2947 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Po co Ci taki zasilacz ten w zupełności wystarczy Cooler Master G550M 550W 259zł lub ten XFX Pro Series Core 550W 229zł,reszta wydaje się OK :grin: Edytowane 26 Października 2014 przez Drizz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Chcę zasilacz modularny a nie trochę, chyba lub pół-modularny. Chcę mieć możliwie najciszej i zapas mocy na przyszłość, który nie wiadomo kiedy może się przydać. Poza tym pamiętam, że na zasilaczu nie warto oszczędzać, a 475 zł za 750W, 5 lat gwary i pasywny PSU wydaje mi się ceną dość rozsądną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...