Karhu15 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam zacznę od mojego sprzentu:Płyta Główna: AMD Phentom II X4 955 Procesor 3.62 GhzRam: 4 GB Ram Grafika: Gtx 260Płyta Główna: Gigabyte Ultra Durable 3 MA785GT-UD3HZasilacz: ocZ 600w Model: OCZ600MXSP Chłodzenie: Gaia SDI283 A więc tak pewnego dnia gram i nagle restart komputera. Mówie może kabel kopnołem czy coś. Ale następnego dnia nie mogłem włączyć komputera(włączay się wentylatory ale nic pozatym). Nie reagował na przycisk włączenia więc wyłączyłem zasilacz poczym odczekałem 2 min włączyłem zasilacz i komp odpalił. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Może tutaj coś znajdziesz? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie nic nie ma. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 To jest ten sam GTX260 , przy ktorym miałeś problemy z wymianą pasty ? Odpal kompa na integrze z płyty i zobacz jak się zachowuje . Możesz pożyczyć też od kogoś inny zasilacz i również sprawdzić jak się komp zachowuje . 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Jeśli w 4 tematach, 75 postach nie udało się rozwiązać problemu, oddaj złoma komuś za darmo ;) Może się ucieszy ;) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Na integrze jest tak samo.A zasilacza nie mam od kogo pożyczyć. -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 To będzie ciężko . Skoro na integrze komp zachowuje się tak samo to problem nie leży po stronie karty . Może to być RAM / płyta / procek lub zasilacz . Sprawdź pamięć programem memtest ( dostępny w pakiecie HirenBoot CD ) . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie mogę sprawdzić Pamięci tym memtest nie ma innego sposobu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 A z jakiego powodu nie możesz sprawdzić ramu tym programem . HBCD nie chce się w ogóle uruchomić czy jeszcze co innego ? Jak masz więcej niż 1 kość ram to możesz się pobawić w przekładanie ramu - po prostu odpalasz kompa tylko na jednej kości ram i patrzysz jak się zachowuje , to samo robisz z pozostałymi kościami ram , przy okazji możesz posprawdzać pracę ramu w poszczególnych slotach na płycie . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie wiem jak nagrać memtest na pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 To sprawdź na google. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) http://forum.dobreprogramy.pl/memtest-z-pendrive-krok-po-kroku-t412151/ 5s szukania.. Edytowane 12 Listopada 2014 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie rozumiem tego myślisz że nie próbowałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Zrób tak jak jest to opisane i nie zastanawiaj się zbytnio. Jak jest problem z pamięcia to musi byc ona sprawdzona po za systemem tak by sprawdzić jak największy obszar. Czyli jej użycie musi być jak najmniejsze. Proste. Edytowane 12 Listopada 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Ale nie wiem jak nagrać. Napisz mi to bo ja tego nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 To jest tak prosto napisane że naprawdę ciężko mi jest to Ci przedstawić prościej. Szukaj ew poradników na Youtube. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Memtest nie wykazał żadnych błędów. Czyli to raczej nie Ram. Edytowane 12 Listopada 2014 przez Karhu15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Musisz sprawdzić sam czy masz 1 kość ram czy więcej . Albo organoleptycznie ( czyt. musisz zajrzeć do wnętrza kompa ) albo za pomocą programów np. CPU-Z i zakładki Memory i SPD . Najlepiej zakładka SPD , jeżeli tylko przy jednym oknie Slot #X ( gdzie X to numer slotu na płycie - z reguły cyfry z przedziału 2-8 ) masz pokazane dane ramu a pozostałe sloty są na szaro to masz tylko 1 kość DRAM . A co do Memtest86+ , jest on składnikiem pakietu Hiren Boot CD . HBCD możesz nagrać zarówno na płytę jak i na pendriva . Tutoriale jak nagrać HBCD na pena - #1 ( EN ) , #2 ( PL ) , #3 ( PL ) . Dodatkowo w #3 masz pokazane jak przygotować obraz z HBCD aby ubsługiwał polskie znaki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Mam 2 kości Ramu (2x2GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Może jeszcze jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Proszę o POMOC!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Robiłeś jakieś OC? W pierwszym poście napisałeś taktowanie CPU 3,62 Ghz, nominalne taktowanie tego procesora to 3,2GHz. Odkręć lub najlepiej zrestetuj ustawienia bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Jak faktycznie masz procka czy kartę podkręconą to spróbuj jak się będzie zachowywał komp na domyślnych ustawieniach elementów . Z tego co da się sprawdzić za pomocą softu to temperatury , dysk i ram . Reszta to raczej na zasadzie podmian na inne elementy - co może być trudne / nie wykonalne jak nie masz kogoś do pomocy na miejscu . Pooglądaj jak wygląda elektronika płyty - czy nie ma żadnych osmaleń lub wylanych/napuchniętych kondensatorów . PS. Nie pisz do mnie co chwila PW , jak będą miał co odpowiedzieć w temacie to odpowiem . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Kondensatory są Ok. A prockiem zajmę się jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Na jutro załatwiłem sobie zasilacz więc jutro dam znać jak zachowuje się na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Przepraszam że tak długo mnie nie było. Niestety nie mogłem sprawdzić na innym zasilaczu. Może jakieś inne pomysły??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Temat do zamknięcia zwiększyłem napięcia RAM o 0.05 i jest Ok.Proszę o zamknięcie tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...