Skocz do zawartości
maxymili

Notebook 15,6" z dobrymi głośnikami ok 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Najważniejsze: wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne

Donośność i jakość dźwięku z głośników standardowych

dobra klawiatura

mocna bateria

możliwość zamontowania równocześnie drugiego dysku SSD jeżeli są takie, ale nie jest to najważniejsze, mam po prostu dysk SSD, ale mogę go wykorzystać gdzie indziej

Wstępnie zastanawiałem się nad procesorami intela i3 4xxxx bez dodatkowej karty graficznej.

Od kilku lat nie śledzę na bieżąco więc proszę o pomoc w wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Donośność i jakość dźwięku z głośników standardowych

Nie w tym budżecie. W/w mają zwykłe pierdziawki z chińskiego bazaru

Z trochę lepszym audio Asus R510 

Głośniki reprodukują dźwięk na dostatecznym poziomie, choć można narzekać na brak basu i za ostre soprany. Maksymalna głośność jest odpowiednio dobrana i nawet przy ustawieniu volume na 100%, nie usłyszymy zakłóceń ani pobrzęków. Prawdopodobnie czystość muzyki możemy zapisać na konto wsparcia głośników przez system dźwięku Sonic Master. 

http://www.testit.pl/czytaj/recenzja-asus-r510ln-156-intel-core-i3-4010u-nvidia-geforce-840m/strona/2

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do dell mam odwrotne doświadczenia, rozpadają się mechanicznie, mają niestandardowe własnej konstrukcji połączenia wewnątrz więc wszelki serwis pogwarancyjny jest dodatkowo utrudniony. Sam widzę Prosaid, też masz lenovo.

A jaki jest sens kupowania modelu z procesorem 4200 zamiast 4000? I czym dokładnie różnią się procesory i3 z rozszerzeniem u i M?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale asus ma słabszą baterię a dodatkowa grafika nie będzie mi zbytnio potrzebna jeżeli będę miał dobrą integrę

laptop będzie dla żony nauczycielki muzyki, musi odtworzyć na lekcji w miarę dobrze bez jakiś specjalnych wymagań muzykę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten acer wygląda na prawdę dobrze, parametry techniczne są dobre, ale jak jego głośniki? dają donośny, dobry dźwięk? I jak z awaryjnością? Ostatnio kupiłem HP i bardzo się zawiodłem właśnie na awaryjności. Serwis był dostępny i części miarę tanie, ale maskara z ilością przeróżnych usterek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i3-4100m-2x2-5ghz-4gb-1tb-mysz-i4770283742.html

znalazłem już mniej więcej to o co mi chodzi. Jeszcze proszę o opinię czy znacie coś co było by lepsze? Zastanawia się jeszcze nad sklepem i dokładym modele, nie potrzebuję 1TB dysku ale to szczegóły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matowa matryca to będzie spory plus. Ja od siebie w tej cenie mogę gorąco polecić Lenovo Thinkpad z i3:

http://www.morele.net/laptop-lenovo-thinkpad-edge-e531-68852a2-628856/

Seria biznesowa Lenovo = sporo lepsze wykonanie, matowa matryca.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi