maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Najważniejsze: wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne Donośność i jakość dźwięku z głośników standardowych dobra klawiatura mocna bateria możliwość zamontowania równocześnie drugiego dysku SSD jeżeli są takie, ale nie jest to najważniejsze, mam po prostu dysk SSD, ale mogę go wykorzystać gdzie indziej Wstępnie zastanawiałem się nad procesorami intela i3 4xxxx bez dodatkowej karty graficznej. Od kilku lat nie śledzę na bieżąco więc proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Nie tyle liczę na szał, co na dobrą jakość, szczególnie aby nie było kichy :) cena jest orientacyjna, +100 lub nawet 200 też może być. Edytowane 11 Listopada 2014 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Donośność i jakość dźwięku z głośników standardowych Nie w tym budżecie. W/w mają zwykłe pierdziawki z chińskiego bazaru Z trochę lepszym audio Asus R510 Głośniki reprodukują dźwięk na dostatecznym poziomie, choć można narzekać na brak basu i za ostre soprany. Maksymalna głośność jest odpowiednio dobrana i nawet przy ustawieniu volume na 100%, nie usłyszymy zakłóceń ani pobrzęków. Prawdopodobnie czystość muzyki możemy zapisać na konto wsparcia głośników przez system dźwięku Sonic Master. http://www.testit.pl/czytaj/recenzja-asus-r510ln-156-intel-core-i3-4010u-nvidia-geforce-840m/strona/2 Edytowane 11 Listopada 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 co do dell mam odwrotne doświadczenia, rozpadają się mechanicznie, mają niestandardowe własnej konstrukcji połączenia wewnątrz więc wszelki serwis pogwarancyjny jest dodatkowo utrudniony. Sam widzę Prosaid, też masz lenovo. A jaki jest sens kupowania modelu z procesorem 4200 zamiast 4000? I czym dokładnie różnią się procesory i3 z rozszerzeniem u i M? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Jaką mniejszą i pełną wydajność? U to procesor o niższym napięciu i obniżonym taktowaniu (mniejsze wydzielanie ciepła). M to procesor o standardowym napięciu i taktowaniu 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 A duża jest różnica w wydajności zintegrowanej grafiki między i3 3xxx a i3 4xxx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Duża. Asus posiada wydajniejszą kartę jaką jest GT720. Do tego posiada matową matrycę a nie lustro. Edytowane 11 Listopada 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 ale asus ma słabszą baterię a dodatkowa grafika nie będzie mi zbytnio potrzebna jeżeli będę miał dobrą integrę laptop będzie dla żony nauczycielki muzyki, musi odtworzyć na lekcji w miarę dobrze bez jakiś specjalnych wymagań muzykę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Z lepszą baterią Acer EX2510 z i3ulv i 4GB RAM. Posiada matową matrycę (nie męczy tak oczu) i ma mocną baterię (wyciąga bez problemu 7h). i3 ulv do standardowego użytku w zupełności wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 ten acer wygląda na prawdę dobrze, parametry techniczne są dobre, ale jak jego głośniki? dają donośny, dobry dźwięk? I jak z awaryjnością? Ostatnio kupiłem HP i bardzo się zawiodłem właśnie na awaryjności. Serwis był dostępny i części miarę tanie, ale maskara z ilością przeróżnych usterek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i3-4100m-2x2-5ghz-4gb-1tb-mysz-i4770283742.html znalazłem już mniej więcej to o co mi chodzi. Jeszcze proszę o opinię czy znacie coś co było by lepsze? Zastanawia się jeszcze nad sklepem i dokładym modele, nie potrzebuję 1TB dysku ale to szczegóły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Matowa matryca to będzie spory plus. Ja od siebie w tej cenie mogę gorąco polecić Lenovo Thinkpad z i3: http://www.morele.net/laptop-lenovo-thinkpad-edge-e531-68852a2-628856/ Seria biznesowa Lenovo = sporo lepsze wykonanie, matowa matryca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...