Skocz do zawartości
Bari79

Komputer do gier za 2000zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym prosić o pomoc w złożeniue pc tylko pod gry, lol,cs go jak i troche nowsze tytuły. Chodzi mi o samą skrzynkę bez napędu, skłaniałbym sie o oparcie wszystkiego na i5 jeśli jednak uważacie, że lepiej kupić lepsza kartę, a gorszy procesor proszę o przekonanie mnie :). Dodam ze nie mam zamiaru upgradować tego pc i ma on na troche starczyć. Budżet ~2000zł. Pozdrawiam

Edytowane przez Bari79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I5 + płyta pochłonie prawie połowę budżetu który masz na kompa .

Chyba że chcesz używane I5 na S1155 - za płytę i np. I5 2400 zapłacisz ~550 zł , gdzie za nowego I5 S1150 + najtańsza płyta do niego zapłacisz ~880 zł .

I5 przydatny będzie do CS:GO i nowszych gier ( zależy jakie to gry ) .

W tym budżecie rozsądniejszy będzie jakiś I3 , w CS:GO da dobrą płynność a jest tańszy .

Proponuję taki zestaw + buda SPC Brutus M23 za 129 zł .

Jak chcesz w tym zestawie I5 4460 to musiał byś dołożyć ~300 zł .

Do LoL i CS:GO starczy jak nie przesadzisz z detalami i wymaganiami ( np. detale High/Ultra + stałe 100 fps ) , do innych gier to różnie - zależy od tytułu i ustawień .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UP: Wszystko się da ;)

Oczywiście trzeba iść po najmniej linii oporu, ale... udało się zmieścić do 2000 PLN i5 z wydajną kartą graficzną (jak na CS:GO).

http://www.morele.net/inventory/info/QUit4o/

Tak by się to prezentowało.

i5-4460 + GTX 750 Ti. 460W zasilacz, 1TB HDD, obudowa w formacie Mini Tower.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie R7 265 jest nie opłacalny ponieważ, za 602zł (czyli 23zł więcej) mamy R9 270:

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-dual-x-r9-270-2gb-gddr5-with-boost-oc-11220-00-10g-618660/

Dołożyłbym ten hajs, bo lepiej skorzystasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi