Spider Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Witajcie parę dni temu dostałem bez zasilacza za grosze Router Thomsona SpeedTouch 585 V6 i mam z nim problem za żadne skarby nie mogę się dostać do ustawień przez przeglądarkę. Próbowałem rózne ip: 192.168.1.1, 192.168.0.1 w tym fabryczny 192.168.1.254 itd. W konsoli po wpisaniu komendy ipconfig nie pokazuje bramy domyślnej tak jakby by był wyłączony DHCP. Z resetem też były jaja nie reaguje na przyciskania resetu gdy jest włączony, dopiero podczas uruchamiania z wciśniętym resetem diody mrugają i router się restartuje lecz nic to nie daję. Router powinien mieć zasilacz 18V 1A ja pod ręką miałem tylko 18V 400mA to zaryzykowałem czy to przypadkiem nie tego winna ? Żadnej spalenizny nie widać i nie czuć, normalnie się uruchamia. Jakieś pomysły ? Fotka z CMD We właściwościach TCP/IP ustawione na automatyczne uzyskiwanie adresu IP i DNS Edytowane 13 Listopada 2014 przez Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Próbowałeś podłączyć się przez telnet?Spróbuj ustawić ręcznie adres karty sieciowej na 192.168.1.2 maskę 24. I wtedy spróbuj wejść na panel konfiguracyjny, domyślnie router bierze adres 192.168.1.254.Jak nie da rady to może być wina zasilacza, o ile router w ogóle jest sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Sprawdź dokładnie, czy nie masz nic dziwnego ustawionego na karcie sieciowej w kompie. Podłącz się kablem do portów lanowych w routerze i pingiem sprawdź, czy adres domyślny routera odpowiada. Jak 100 % będziesz pewny, że router jest dobrze wpięty, a nie odpowiada, może faktycznie winny jest zasilacz. [Przemek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...