evald Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Witam. Młodszy brat zasyfił konkretnie klawiaturę, a konkretnie to prawdopodobnie co bądź się na nią wylało podczas, gdy ją użytkował... a tak w ogóle to nie reagują niektóre klawisze. Tak więc chce ją rozebrać i wyczyścić układ w środku ale nigdy nie robiłem tego w klawiaturze laptopowej. Od spodu klawiatury rozciągnięte jest jakieś aluminium czy coś i nie wiem czy to rozklejać czy jak do tego podejść? W zwykłej klawiaturze wystarczy plastik rozkręcić :P Model laptopa to Asus K52S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Laptopowe same w sobie nie posiadają dodatkowych układów. O ile to co się rozlało nie dotarło przez klawiaturę do płyty w laptopie, to zapewne zabrudziły się po prostu styki poszczególnych klawiszy. Ostrożnie pozdejmuj poszczególne przyciski poczyść dokładnie i powinno działać. Uprzednio sprawdź jakie masz zatrzaski w klawiszach, nie wszystkie ściąga się tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Ok, dzięki za odpowiedź. Posprawdzam dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub3711 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 I co, poradziłeś sobie ? Z doświadczenia wiem że rozbieranie klawiatur w laptopach wcale nie jest takie banalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...