szczery22 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam mam taki mały dylemat na monitor się zdecydowałem ale aby osiągnąc rozdzielczość 2560x1440 trzeba mieć kabel display port m/m a na necie jest dużo takich kabli displayport obsługująca tylko fullhd ? więc jaki kabel kupić aby osiągnąc tą właśnie rozdzielczość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Zarówno DVI-D (dual-link), jak i DP, osiągną bez problemu tę rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczery22 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 No właśnie wiem że kabel DP powinnien to bez problemu udźwignąć ale masz tu link do strony producenta http://www.delock.de/produkte/F_92_Displayport_82423/merkmale.htmli wyraźnie pisze że do 1920x1080 ( zależności od monitora i systemu) i dlatego zgupiałem więc nie patrzeć na to i brać spokojnie ten kabel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 To znajdź innego producenta. Podaje standard DP 1.1, który powinien oferować rozdziałkę max. 2560x1440 60Hz, a jednocześnie piszą o 1920x1080. Ja od siebie mogę polecić kable od Lindy, tylko tu już ceny zbliżają się do 100zł przy 1m. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczery22 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 ok dzięki za zainteresowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 To dell sam nie daje kabla DP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczery22 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Nie, w niektórych daja tylko kabel zasilający a w innych dadzą jeszcze dvi oraz usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 To już nie czasy HP LP2475w i Della 2408, gdzie do monitora producent dodawał pełen komplet kabli (oczywiście mowa tu o tej półce cenowej, a nie wyższej). :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryteusz Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Podepnę się bo też się na ten model zdecydowałem. Czy ten kabelek będzie okej pod 1440p? http://www.ebay.co.uk/itm/Lindy-0-5m-High-Speed-Gold-Plated-3D-Ready-HDMI-cable-v1-4-HD-lead-/130443111495?pt=UK_Computing_Sound_Vision_Video_Cables_Adapters&hash=item1e5f03ec47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczery22 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Odpisałbym szybciej ale mnie zablokowali, tylko to jest kabel hdmi a on obsługuję tylko fullhd 1920x1080 nie wiem jak jest z wersją 1.4, ja bym proponował zwykły kabel dvi dual-link bądź DisplayPort (ma większą przepustliwość) ja mam taki i wszystko chodzi jak trzeba http://allegro.pl/kabel-displayport-m-displayport-m-2m-gold-premium-i4800654837.htmlpozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryteusz Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki szczery za info. Monitor wgniata, jak dla mnie brzytwa obraz. Far Cry 4 wygląda niesamowicie. Mam pytanko jak ogarnąłeś dźwięk z głośników w monitorze? U mnie wyświetla się dell przy urządzeniach do odtwarzania, jest włączony ale cisza.... Edytowane 11 Grudnia 2014 przez fryteusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczery22 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 Fakt też gram w FC 4 obraz mega, ja korzystam z osobnych głośników 5,1 nie patrzyłem na te w monitorze, jeszcze na dniach zmieniam sprzęt bo jednak rozdziałka 1440p wymaga mocnego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...