robsoniqe Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam. Poszukuję laptopa głównie do renderowania filmów i obróbki muzyki. Będzie to główne moje urządzenie więc nada się do pisania artykułów. Nie przychodzę z niczym bo zestaw mam już prawie gotowy tylko chciałbym popytać i rozwiać pewne wątpliwości. Póki co kieruje się w stronę Asus g550 z i7 4700HQ + 8 GB ram + gtx850. Dysk 750 wystarczy ale musi być 7200. SSD może w przyszłości wiec nie wiem czy do g550 da się włożyć drugi dysk. Zastanawia mnie fakt dlaczego zamiast tych serii G często polecacie N551 czy inne takie Asus. Podobna cena a seria G chyba lepsza prawda? Z drugiej strony mam obawy co do lenovo a wiem, że jeden z modeli jest bardzo wydajny. Proszę o jakieś sugestie. Dziękuję bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Podaj dokładny budżet, jak mamy Ci bez tego cokolwiek doradzić? Gierki będą odpalane? system ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsoniqe Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Przepraszam. Ten Asus G550 czyli 4200 jest ok. Gierki raczej nie. Mam konsole. Windows 8 wskazany :) dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Proponowałbym raczej coś z serii biznesowej - Lenovo Thinkpad E540 z i7 i GT740: http://www.morele.net/laptop-lenovo-thinkpad-edge-e540-20c6003qpb-619655/ Bardzo dobre wykonanie, dobra kultura pracy, matowa matryca FHD, osobny serwis nawet dla samych thinkpadów. Do tego dokupujesz dysk SSD: http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-m500-120gb-sata3-2-5-500-130-mb-s-7mm-9-5mm-adapter-ct120m500ssd1-575942/ I masz naprawdęwydajną maszynę. Panowie ze sklepu Ci to zamontują za free + wysyłka gratis - na PW podam szczegóły jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsoniqe Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Przyznam szczerze, że jakoś te Thinkpady odstraszają wyglądem. Procesor w tym Lenovo jest bardziej wydajny? Bo grafika jakoś słabsza, a jednak CUDA to powrzechne rozwiązanie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 GT740 w zupełności wystarczy, procesor praktycznie ta sama wydajność. Natomiast Thinkpad to sporo lepsza jakośc wykonania i kultura pracy. Zobacz sobie ewentualnie całkiem dobrze wykonanego Lenovo Y510P z i7 i GT755: http://www.morele.net/laptop-lenovo-y510p-59-427621-666708/ Tutaj z bajerów podświetlana klawiatura. Natomiast z serii biznesowej masz jeszcze HP ProBooka z i7: http://www.morele.net/laptop-hewlett-packard-probook-450-g1-e9y58ea-650371/ Tutaj możesz dokupić sporo pojemniejszy dysk SSD: http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-mx100-256gb-sata3-2-5-550-330-mb-s-7mm-ct256mx100ssd1-645069/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsoniqe Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Ok dzięki za te sugestie. Czyli generalnie te wersje biznesowe są tak samo wydajne do gier? No właśnie dlaczego polecacie N551 zamiast serii G bo oba mają przecież aluminiowe obudowy. N wygląda mniej gamingowo z tego co widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Czyli generalnie te wersje biznesowe są tak samo wydajne do gier Nie. Do gier Lenovo Y50 z i7 + GTX860. Nic wydajniejszego w tej cenie nie dostaniesz. Opcjonalnie nowy Acer Nitro VN7 z taką samą specyfikacją. Edytowane 26 Listopada 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Gierki raczej nie. Mam konsole. :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsoniqe Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Chodziło mi bardziej w czym N511 jest lepszy od G550 skoro go polecają zamiast serii G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Nie wiem jak można powiedzieć, że Thinkpady sa brzydkie. To najlepsze laptopy w mojej opinii, zwłaszcza T440 :) a królem jest Dell E6410 :) im bardziej kanciaty, tym ładniejszy. Co do Twojego pytania apropo wydajności - biznesowe lapki są mniej wydajne, ale lepiej zrobione, bardziej trwałe, jak powyższy Dell np. , który po 5-6 latach dalej działa i śmiga, czego nie można powiedzieć o żadnym pawulonie, vajaczu i innym tego rodzaju badziewiu. Edytowane 27 Listopada 2014 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...