iastemnz Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam serdecznie! Na dniach będę kupował nową kartę graficzną - wymiana z mojego Radeona HD 6870 na Geforca GTX780ti. Dodatkowo chciałbym dokupić sobie ramu (w tej chwili mam 12GB 1333), niestety mam tylko 2 sloty w płycie głównej. Co za tym idzie chciałbym zakupić również nową płytę. Polecilibyście mi coś niedrogiego aczkolwiek wydajnego? Komp jest do grafiki 2D/3D. Zastanawiam się nad płytką: Gigabyte GA-H97-D3H - http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/polecane-plyty-glowne-intel.html Mój procek to i7 - 2600 3,4GHz Pozdrawiam serdecznie i dzięki za odpowiedzi! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Ciekawe jak chcesz wsadzić tego procka w płytę ? Procek masz na socket 1155 a płyta to nowszy socket 1150 . Z płyt S1155 proponuję Asrocka B75 Pro4 za 269 zł w morele.net , ma 4 sloty na ram . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iastemnz Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedz! Ciekawe jak będzie z wydajnością tej płyty? Zależy mi na wyciśnieciu ile się dą (zwłaszcza podczas obróbki 3D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Akurat pomiędzy obecnymi płytami nie ma większych różnic w wydajności . W zasadzie nigdy nie było - chyba że ktoś miał totalny badziew na chipsecie SiS . Najwięcej w kwestii wydajności mają do powiedzenia procek , karta i ram ( ilość ram dokładnie ) . Takie parametry jak wydajność portów SATA czy chipsetu , przepustowość czy szybkość pamięci ram mają znacznie mniejsze znaczenie - w zasadzie w konkretnych sytuacjach ma to znaczenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...