mariusz11 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Witam Posiadam płytę główną taką jak w temacie. Dzisiaj awarii uległ procesor i poszukuje dobrego mózgu na tego motherboarda do 500 zł. Co możecie polecić ? Z góry dzięki za odpowiedzi ;) EDIT Czy na płycie tej mogę zamontowac procesor z serii fx ? Edytowane 29 Listopada 2014 przez mariusz11 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 FX-a nie zainstalujesz (AM3+) Pakuj phenoma x4 jak potrzebujesz "mocy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Phenoma II x4 jak juz, a nie zwykłego Phenoma x4 ;) Pewnie miałeś go na myśli ale autor może o tym nie wiedzieć. Edytowane 29 Listopada 2014 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz11 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Właśnie miałem phenoma II x4 955 be i skoro fx nie pójdzie to chyba dam II x6 1055t lub II x4 965 be, który bd bardzej opłacalny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Podłączę się pod temat, mam tą samą płytę Asrocka, kartę Nv GTX460 i athlona II X2 255, nie da się odblokować rdzeni. Potrzebuję więcej wydajności w grach, czy jak zmieni ę proca na jakiegoś Phenoma X4 955 np. to będzie odczuwalna poprawa wydajności w grach?? Czy to się w ogóle opłaca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Odblokowanie rdzeni w AII X2 to jest loteria , większość była od podstaw projektowana jako X2, niektóre to były cięte X3/X4 a jeszcze inne to były pocięte Deneby z zablokowanymi rdzeniami oraz cache L3 - tych ostatnich było bardzo mało . X4 955 da skok wydajności w grach które ostro jadą po CPU , w grach które wykorzystują 1-2 rdzenie ( jak WoT czy pokrewne gry od WG ) 955 będzie minimalnie lepszy , chyba że po OC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Odgrzeję kotleta, czy na Asrock m3a770de będzie działał ram 2 x 8GB?? Niedługo będę zmieniał platformę a ram chciałem już teraz zakupić, bo to co jest to trochę mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Ciężko powiedzieć - ta płyta ma już parę lat ( 5 lub więcej ) . W opisie na stronie asrocka są 4 sloty i max. 16 GB ramu obsługiwane , nic na temat jakiej wielkości kości pasują . Na liście QVL też nie ma kości 8GB , są 2-3 modele kości 4GB , dominują kości 1GB i 2GB . Płyta może nie zaskoczyć z koścmi 8GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Wiem ze może nie zaskoczyć, instrukcję rónież czytałem ale wyczytałem w internetach że kiedyś ludzie montowali na tą płytkę 2X 8 tylko chciałem się tu upewnić, płyta była swego czasu popularna, może ktoś wkładał na nią 2 X 8 GB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 krzypaw, przemyśl w ogóle sens kupowania tego ramu. Biorąc teraz ddr3 skazujesz siebie na wybór starej platformy przy modernizacji. Poszukaj sobie jakichś tanich używek najwyżej, jeśli rzeczywiście brakuje ci teraz ramu, nie procesora. Do mojej puszki wpadło ostatnio 2x4GB za 77 zł z przesyłką. Wydawać teraz dobrze ponad 200 zł, by uziemić się na poziomie ddr3 - dla mnie bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Brakuje mi proca i ramu, może na jesień jak nazbieram kasy to kupię używkę i5 ivy bridge dlatego i tak nie wyjdę poza DDR 3. Powiedz skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 2x4 gb w takiej cenie?? Edytowane 28 Lipca 2016 przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...