ptys Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 jak w temacie jakie kupić weże, co kto poleca i dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Są czarne tygony 9,6x15,9. A dlaczego polecam tygon, to chyba nie muszę tłumaczyć. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Zajebiscie drogie i takich nie potrzebuje, myślałem raczej o black water, ekwb zmt, xspc, primochill czy masterach, nie potrzebuje szklistości, lc mam uzytkowe zero oświetlenia w budzie i generalnie się nim nie chwale, zależy mi jedynie na gibkości, wiem że tygon w tym też najlepszy ale nie ta cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Wprawdzie nie mam pojęcia jak cenowo mają się do tygonów ale szukaj węży gumowych do pneumatyki / hydrauliki. Może będzie taniej bo to produkty powszechne- nie tak niszowe (drogie) jak części do LC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Do mojego układu wchodzi niecałe 1,5m, kupuję więc 3m tygonu 9,5x12,7 i raz na 2 lata zmieniam. Wychodzi mi 90zł/4 lata, czyli 22,5/rok. Nie jest to coś, co bym określił mianem "zajebiście drogiego". Tym bardziej, że jeśli nie zależy Ci na estetyce, to te węże mogą spokojnie popracować dłużej. A wśród zalet tych węży jest jeszcze to, że ich rozmiar jest minimalnie węższy, niż 16/10, więc lepiej siedzą na złączkach (na pewno bardzo szczelne połączenie), a z nasuwaniem ich nie ma problemu, jeśli złączka ma choinkę (a poza feserem nie spotkałem się z żadnymi, które by jej nie miały). Edytowane 2 Grudnia 2014 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jak dla mnie Masterkleer jest ok. Choć rzecz jasna Tygonowi ustępuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 koniec końców kupiłem czarne primochill, miałem już kiedyś i są ok ciasne jak 18-nastka, i dobrze trzymają się na zakrętach czego chcieć więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Primochill też daje radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...