radi86 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam Potrzebuje pomocy przy wyborze płyty głównej. Obecna płyta główna Asus P5Q deluxe wyzionela ducha i musze coś kupić. Chciałbym się spytać co sądzicie o takim zestawie Płyta Asrock Fatal1ty Z97 Killer Procesor Intel Pentium G3258 3.2GHz Ram 2x 4 gb 1600 ballistix crucial Płyta i procesor będą nowe(okolo 480zl+260zl) a ram używany(około 200zl), razem będzie coś około 1000zl i tyle miał bym na ten cel przeznaczone. Odrazu uprzedze pytania po co mi taka płyta do tego procka, a po to żeby w przeciągu roku jak wpadnie trochę grosza wymienić na i5/7 Zasilacz mam chiftec 550W. Ewentualnie może ktoś ma do sprzedania jakiegoś taniego procka zamiast tego? Co sądzicie o takiej konfiguracji w podanych cenach? Może macie inne propozycje(płyta wchodzi w grę tylko nowa)? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Płyta to przesada . Do kręcenie G3258 spokojnie starczy prosta płyta na H81 np. Asus H81M-C za 203 zł . Ew. I3 4150 + ww. płyta , I3 w wielu grach będzie lepszy - szczególnie tam gdzie CPU jest mocno wykorzystywany np. CS:GO . Ten Asus starczy także do I5/ I7 non-K , wersje K też obsłuży i da się na nich kręcić . A jak koniecznie chcesz płytę na Z97 to bierz coś tańszego np. Asus Z97-P Za 400 zł . Albo używane I5 2400 + płyta na H61 za 550-600 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi86 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ten Pentium będzie tylko na kilka miesięcy bo narazie nie mam kasy wiec nie ma co się nim sugerować. Docelowo będzie coś z rodziny broadwell wiec z97 jest konieczne z tego co czytałem. Płyta i procek docelowy mają być nowe wiec kupno używanej i5 odpada. Co do Asusa to czy da on rade podkręcić taka i5....K? ogólnie chciałbym kupić porządną płytę aby móc zestaw rozbudować, dlatego w grę wchodzi tani Pentium którego mógł bym później bez żalu wywalić i kupić i5K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi86 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Czy ktoś jest coś w stanie mi powiedzieć o tej płycie Asrocka bądź zaproponować jakaś inna w cenie do 500 która by była lepsza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...