Skocz do zawartości
KuzanVAG

BenQ RL2455HM vs iiyama GE2488HS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Święta nadchodzą dużymi krokami i chciałbym sprawić sobie prezent. Doszedłem do wniosku że dobrą opcją będzie wymiana starego wysłużonego 19' monitora na coś lepszego. Poczytałem, poszperałem po internecie i doszedłem do wniosku że najlepiej będą mi odpowiadały monitory BenQ RL2455HM lub iiyama GE2488HS. Mam problem z wyborem, dlatego zwracam się do was. Przeważnie gram w gry FPS. Wiem że do gier FPS przydało by się aby monitor miał 120hz, lecz nie stać mnie na taki monitor. Oczywiście jeśli ktoś chce zaproponować coś lepszego to jestem otwarty na propozycje. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz iiyamę, za tą kasę nie trafisz nic lepszego

GE to seria dla graczy, wprawdzie cena bardzo mała ale jakość na poziomie, dobra TNka z 1ms reakcji to na prawdę skarb :)

dodatkowo pamiętaj że iiyama daje gwarancję zero pixeli - masz pewnośc że będziesz miał idealny monitor po zakupie

ps. na rabatuj.pl widziałem ostatnio jakieś kody rabatowe do sklepu iiyamy, poszukaj a uda Ci się kupić spoko monitor jeszcze taniej w sam raz na święta ;)

pozdro

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic lepszego? Każda VA, czy IPS, będzie lepsza od takiej TN-ki. A czas reakcji 1ms to GtG, czyli realny pewnie na poziomie 5-6ms.

Benq Gw2460, lub GW2450 - masz monitor, który jest lepszy od tych dwóch wyżej pod każdym względem.

Edytowane przez Dammeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi