Havoc Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Szanowni spece, proszę o pomoc :D Dzięki ułomności informatyków w różnego rodzaju instytucjach mam przyjemność czasem trafić fajnego gifta który "nie działa", korzystam z tego ile wlezie rzecz jasna. No i teraz w moich rękach już "naprawiony" NAS. Wystarczyło mu czysty dysk wpiąć, żeby się na nowo wszystko mu przeformatowało i powgrywało. Tyle, że ja w ogóle NASami się nie bawiłem nigdy. Zawsze chciałem ale jakoś tak wychodziło, że były inne wydatki. Co z tym ustrojstwem można zrobić. Potrzebuję serwera na pliki video oraz backup najważniejszych JPGów. Dobrze by też było móc odpalić na nim FTP, to już szczyt marzeń, własny mały ftp do plików.Czy to jest to czego szukam, czy też nie nada się i lepiej będzie puścić na allegro? Jeśli ktoś z Was używał podobnego, podpowiedzcie jak to w ogóle obsługiwać. Na razie udało mi się dostać przez adres IP do configu. Ale poza ustawieniami pracy i połączenia nie wiele tu widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Wg specyfikacji nada się do wszystkiego co opisałeś, chociaż ma tylko jeden dysk więc z bezpieczeństwem może być różnie (brak możliwości zrobienia RAID-1). Edytowane 4 Grudnia 2014 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Dzięki za info. Jakieś wskazówki gdzie się nauczyć jak to wszystko skonfigurować? Nie mam papierologii do niego. Manual pewnie za wiele nie powie? Istnieje jakieś forum stricte o takich rzeczach? (guglowałem, ale może źle gugluje ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...