HWKZMC Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam, wczoraj odebrałem nowy złożony komputer. Wszystko pięknie chodzi. Problem występuje przy próbie zlokalizowania wejścia do Biosu. Płyta główna Gigabyte GA-Z97-HD3. Po włączeniu kompa na ekranie zamiast informacji jak wejść w bios to mam przez pół minuty czarny ekran a po tym czasie od razu napis Windows 7 zapraszamy. Klawisz Delete nie powoduje wejścia w bios. Może ktoś miał podobnie i podpowie mi jak zrobić aby były widoczne informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 F2 ? Jak już wejdziesz ustaw inicjalizację jako pierwszej karty graficznej gdzie masz podłączony monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HWKZMC Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Mam dwie karty graficzne, jedna gtx 970 druga to zintegrowana z procka i5-4590 3.3GHz LGA1150 BOX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ewentualnie http://www.gigabyte.com/support-downloads/faq-page.aspx?fid=2739&pid=4955 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HWKZMC Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ja mam winde 7, chciałem wgrać 8 na ssd ale właśnie nie mam informacji na monitorze podczas rozruchu o tym jak wejść w bios tylko czarny monitor a po pół minuty od razu pulpit się odpala z hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biczuuu Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Skoro masz win 7 to Fastboot nie może być włączony. Po prostu po włączeniu przycisku power klikaj szybko i często F2 albo Del i uruchomi Ci się UEFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Czasem nie masz podpiętej klawiatury do portu USB 3.0 (niebieskie porty)? Podłącz do tych czarnych na gniazdem PS/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) A co za różnica? Zarówno z 2.0 jak i 3.0 powinno działać. Zrób reset biosu i powinno zadziałać. CLR_CMOS - zworka. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) No akurat to robi bardzo dużą różnicę. U kumpla też były podobne problemy z klawiaturą SS Apex RAW. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Grudnia 2014 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HWKZMC Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 Sprawa się wyjaśniła, podczas podpinania kabla hdmi do jednostki podłączyłem monitor pod jedyne widoczne hdmi. Okazało się że to była płyta główna, i dlatego włączała się integrowana płyta. Dziś zauważyłem zaślepki i okazało się że są od sygnału z gtx :wink2: . Podłączyłem i bios się wyświetla pięknie. Dziękuje wszystkim za pomoc i Wesołych Świąt :-D :-D . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...