Michal-Flet Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam Chcę zakupić komputer luty/marzec. Budżet to 4000zł miło byłoby coś przyoszczędzić, żeby jakąś myche ładną kupić. Trochę czytałem i co jest teraz na topie wiem ;) Komputer będzie wykorzystywany do gier i do photoshop autocad i inne bajerki. Chciałbym żeby był to sprzęt który starczy mi na 5-6 lat. Złożyłem na morele taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/oAbs15/. Najbardziej odpowiadał by mi sklep morele również ze względu na to że blisko mnie jest ich sklep. Zależy mi również na pamięci o wysokiej częstotliwości, czy jest może jakaś tańsza płyta główna która ogarnie takie pamięci? Nie chcę się bawić w podkręcanie. Niestety dolar dopiekł i poszybowało wszystko w górę, więc nagiąć budżet o 100 - 150zł też nie będzie tragedią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal-Flet Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Chodzi mi też o to czy dobre części wybrałem, jeśli chodzi o jakość. Może coś akurat jest bublem itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Na dzień dzisiejszy jest ok, ale lepiej zaglądnij jeszcze w lutym/marcu - w rynku it przez 2 miesiące może się sporo zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Sprzęt dobry na dzień dzisiejszy , no może poza zasilaczem . Na twoim miejscu dołożył bym trochę do Cooler Master G550M 550W , ma lepszą elektronikę a 550W spokojnie starczy do tego sprzętu . SSD zmień na nie wiele droższego a lepszego Plextora M6S 128GB . Co będzie za 2-3 m-ce to nie wiadomo , wyjdą nowe karty i procki , do tego ceny się zmienią więc w marcu może być polecany całkiem inny zestaw - choć zmiany będą raczej dotyczyć procka czy karty , ew. SSD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 W marcu mogą ceny się zmienić, ale nie znacznie. Wymieniłbym zasilacz na CoolerMaste G550M bo 630W do przesada. Po za tym G550M jest troche lepszy. Karte bym zmienł na MSI lub ASUS GTX 970. Mają lepsze chlodzenie półpasywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Edytuj temat, bo masz tam napisane, że chcesz sprzęt za 4000 000 Za miesiąc, dwa, może byc różnie, chociażby dlatego, że wejdą nowe GTX. Zestaw jak dla mnie ok i sensowny, mimo wszystko wziąłbym procka z literką 4690K Graficzną Asusa Strixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...