Skocz do zawartości
Michal-Flet

4000 Tys, do gier, do prostej grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zakupić komputer luty/marzec. Budżet to 4000zł miło byłoby coś przyoszczędzić, żeby jakąś myche ładną kupić. Trochę czytałem i co jest teraz na topie wiem ;) Komputer będzie wykorzystywany do gier i do photoshop autocad i inne bajerki. Chciałbym żeby był to sprzęt który starczy mi na 5-6 lat. Złożyłem na morele taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/oAbs15/. Najbardziej odpowiadał by mi sklep morele również ze względu na to że blisko mnie jest ich sklep. Zależy mi również na pamięci o wysokiej częstotliwości, czy jest może jakaś tańsza płyta główna która ogarnie takie pamięci? Nie chcę się bawić w podkręcanie. Niestety dolar dopiekł i poszybowało wszystko w górę, więc nagiąć budżet o 100 - 150zł też nie będzie tragedią. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt dobry na dzień dzisiejszy , no może poza zasilaczem .

Na twoim miejscu dołożył bym trochę do Cooler Master G550M 550W , ma lepszą elektronikę a 550W spokojnie starczy do tego sprzętu .

SSD zmień na nie wiele droższego a lepszego Plextora M6S 128GB  .

Co będzie za 2-3 m-ce to nie wiadomo , wyjdą nowe karty i procki , do tego ceny się zmienią więc w marcu może być polecany całkiem inny zestaw - choć zmiany będą raczej dotyczyć procka czy karty , ew. SSD .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytuj temat, bo masz tam napisane, że chcesz sprzęt za 4000 000

Za miesiąc, dwa, może byc różnie, chociażby dlatego, że wejdą nowe GTX.

Zestaw jak dla mnie ok i sensowny, mimo wszystko wziąłbym procka z literką 4690K

Graficzną Asusa Strixa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi