łysyjacek Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Mam SSD Kingstona, zmusiłem go do działania w GPT jako dysk z danymi, problem pojawia sie przy formatowaniu jako MBR i instalacji windowsa na nim. Próbowałem chyba wszystkiego co możliwe, łacznie z surowym dyskiem (po komendzie clean w diskpart), sformatowanym GPT i niesformatowanym GPT. Na "surowym" instalacja Windowsa też nie rusza, wywala błąd, że nie może sformatować (0x80070057). Czyli jedyna opcja w jakiej dysk w ogole dziala to dysk z danymi w GPT ale wtedy nie instaluje sie na nim Windows. Jakieś pomysły jak zainstalować na tym system? Laptop Dell 3537, dysk wpiety w SATA po napędzie optycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 wywala błąd, że nie może sformatować (0x80070057). Błąd takiej lub podobnej treści (numeru nie pamiętam) występuje czasami przy instalacji W7 z pendrive. Ten sam obraz wypalony na DVD dawał radę bez problemu. Wtedy komunikat był trochę inny http://forum.purepc.pl/topic/364421-problem-z-wymian%C4%85-dysku-w-laptopie/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 a próbowałeś formatu pod winem lub jakimś innym programem do partycji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 A co z dyskiem wbudowanym? Jeśli to możliwe, to zamień je miejscami. Ewentualnie odłącz ten wbudowany. Wcześniej zrób jeszcze raz instalkę, bo to może być jej wina. W razie czego podłącz napęd (jeśli go jeszcze masz) lub zewnętrzny przez USB - o ile bios kompa potrafi z niego bootować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...